2019.04.25. Névnap: Márk

Háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna és Milák Kristóf 0 50

Milák Kristóf

A magyar küldöttség eddig 11 arany-, valamint 1-1 ezüst- és bronzérmet szerzett. Szenzációs napot zártak a fiatalok pénteken Buenos Aires-ben, miután a kajakos Rendessy Eszter, továbbá az úszó Késely Ajna és Milák Kristóf is aranyérmes lett az ifjúsági olimpián. Utóbbiak magyar szempontból rekordot állítottak be: háromszoros ifjúsági olimpiai bajnokok.

Milák Kristóf 200 pillangón 1:54.89 perccel magabiztosan végzett az élen, egy másodperccel verte a második helyezett ukrán Gyenyisz Keszilt. Milák korábban 400 és 200 méter gyorson győzött, 100 méter pillangón pedig második volt.

Késely Ajna 400 gyorson 4:07.14 perccel csapott a célba és végig vezetve győzött. A második helyezett argentin Delfina Pignatiello több mint három másodperces hátránnyal követte őt. Késely korábban 800, majd 200 méter gyorson sem talált legyőzőre, így már a harmadik aranyát ünnepelhette az argentin fővárosban.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Rendessy Eszter kimagaslott a női kajakos mezőnyből

Megkezdték a Buenos Aires-i versenyzést kajakosaink és kenusaink is. A fektetett nyolcas rajzolatú pályán az elmúlt évi győri EYOF győztese, Rendessy Eszter kimagaslott a női kajakos mezőnyből. A legjobb időt érte el a rangsoroló futamban, majd az összes páros csatában a legkisebb különbségű győzelménél is öt másodperccel jobb időt mutatott a versenyóra, mint riválisainál. Fölényes előnnyel lett ifjúsági olimpiai bajok.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

A kenus Pálla Balázs szorosabb csatákkal jutott el az elődöntőig, ahol előbb a kazah, majd a bronzversenyben cseh riválisa is jobbnak bizonyult. Balázs a negyedik helyen fejezte be a versenyt.

Öttusázóink közül Gulyás Michelle biztatóan vívott. A nevénél a 12 győzelme mellett 11 vereség állt. Az élen álló olasz Rinaudótól 32 ponttal lemaradva várja a szombati folytatást. A magyar csapatba az utolsó pillanatba bekerült Bőhm Csaba viszont gyengébben forgatta a pengét. Csupán 6 győzelmet gyűjtött be a 17 vereség ellenébe. Ő vasárnap folytathatja a küzdelmeket.

A magyar küldöttség eddig 11 arany-, valamint 1-1 ezüst- és bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.


(Forrás: MOB, MTI)

Kapcsolódó:

Ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna és Pusztai Liza!

Késely Ajna is duplázott az ifjúsági olimpián

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizenöt =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna és Milák Kristóf!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/haromszoros-bajnok-kesely-ajna-milak-kristof/