Használt autót vegyenek

Csökkent a magyarországi használt autó-import a harmadik negyedévben, a 2012 óta nem tapasztalt negatív negyedéves eredmény a szigorodó forgalomba helyezési szabályokkal és a magas euróárfolyammal magyarázható – ismerteti a WeltAuto.

Visszaszorulóban a sötét zóna

Frank György, az országos hálózattal rendelkező használt autó-kereskedő cég márkaigazgatója szerint az év eleje óta hatályos, a külföldről érkező kocsikra vonatkozó kötelező eredetiségvizsgálat hatása az első fél év után már megmutatkozik abban, hogy az illegális tevékenységet folytató kereskedések visszaszorultak. Egyre több hazai vásárló ismeri fel ugyanakkor, hogy érdemes a szabályosan kereskedők felé fordulni – jegyezte meg.
Jelezte: a használtautó importot jelentősen befolyásolja a magas forint-euró árfolyam is.
A Datahouse adatai alapján: az idén a harmadik negyedévben 40 902 használt gépkocsi érkezett Magyarországra, 2,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A közlemény rámutat: januártól szeptemberig még így is nőtt a piac, a növekedés üteme azonban 4 százalékra mérséklődött. Tavaly az első kilenc hónapban még 10,9 százalékos volt a bővülés. Az idén az első kilenc hónap alatt összesen 120 005 külföldről behozott használt autó kapott magyar forgalmit, 4601 autóval gyarapodott az import.

Van ami nem változik

A kormegoszlás nem változott nagyságrendileg: a beérkezett járművek 60 százaléka 10 évnél idősebb volt, és mindössze 20 százaléka 5 évnél fiatalabb.

Persze semmi sem egyszerű

Két hétre bezár a Déli pályaudvar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük