Hát így megy ez... - A gazdag Magyarország átvett némi terhet a szegény Japántól - Városi Kurír

Sorting by

×

Hát így megy ez… – A gazdag Magyarország átvett némi terhet a szegény Japántól

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban találkozott a FINA, vagyis a vizes sportok nemzetközi szövetségének elnökével. Az történt ugyanis hogy a vizes világbajnokságot eredetileg Japánban rendezték volna meg de a szegény Japán a magas költségek miatt visszalépett, pontosabban Fukuoka városa, és ekkor az Európai Unió egyik legszegényebb országa Magyarország beugrott. Néhány milliárd ide vagy oda nem számít a lassan de biztosan összeomló Orbán “Viktatúrában.”

Hirdetés

Megható

A FINA kuvaiti elnöke Budapesten köszönetet mondott azért, hogy Magyarország elvállalta a rendezést.  A magyar sajtó viszont nem említette hogy a FINA elnök, akinek a becsületes neve Husain al-Musallam az amerikai Igazságügyi Minisztérium vizsgálata alatt áll vesztegetési ügyei miatt. Ugyanis Husain al-Musallam és kollégája Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Ahmed Al-Sabah egy focival kapcsolatos csalási ügyben érdekeltek amelyik a FIFA-nál, a nemzetközi fociszervezetnél kezdődött amikor ott vezetők voltak.

A két kuvaitit 2017 óta vizsgálják

Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Ahmed Al-Sabah közben egy svájci bíróság előtt is állt Genfben egy másik csalási ügyben. Al-Musallam lemondott a FIFA vezetői posztról de a FINA vezetői posztjára megválasztották… a magyarok is támogatták.

A két kuvaiti 1 millió dollár kenőpénzt fizetett egy amerikainak, Richard Lai-nak, Guam foci főnökének. Lai elismerte a vesztegetést, pénzbüntetést fizetett és börtönbüntetést fog kapni. A dolog igencsak kényelmetlen, ugyanis Thomas Bach NOB-elnök neve szintén felbukkant a kuvaitiak vesztegetési ügyében.

Bachnak kevés barátja van mostanában, de csodák-csodájára nemrég ő is meglátogatta Orbánt Budapesten. Ott mindig számíthat támogatásra egy vesztegetéssel vádolt politikus vagy sportvezető. A vesztegetési ügyet egyébként az FBI New York-I irodája kezeli. Érdemes azt is megemlíteni, hogy közben egy svájci bíróságon folyik a volt FIFA főnök és Orbán jóbarátja, Sepp Blatter és UEFA főnök Michel Platini pere. Nem kell találgatni… ott is vesztegetés a vád.
Hát így megy ez…

Szerző George Lazar amerikai-magyar újságíró.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Hát így megy ez… – A gazdag Magyarország átvett némi terhet a szegény Japántól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.