Hatalom és szex – Párbeszéd, Fidesz csörte

A Fidesz az elmúlt napokban folyamatosan hazugságokkal rágalmazza Burány Sándort, a Párbeszéd frakció tagját. Úgy tűnik, munkába álltak Putyin álhírgyártói, mert a Fidesz most már ebben az oroszos formában kommunikál, olvasható a párt közleményében.

Aki vissza él a hatalmával ugyan olyan zaklató, mint aki szexuálisan bántalmaz egy nőt

A Fidesz-KDNP tudatosan hírhamisító vagy a magyar nyelven elmondottak jelentését értelmezni képtelen politikusai kedvéért rögzítsük: Burány Sándor éppen arról beszélt a Törvényalkotási Bizottság ülésén, hogy elfogadhatatlan volt Hende Csaba felszólalása, amelyben a színházigazgatók kinevezése esetében a pártállami vétójogot „együttműködési kényszernek” nevezte. Burány Sándor rámutatott: a hatalommal való visszaélés éppúgy erőszak, ahogy erőszak a nők szexuális zaklatása, történjen az a Fidesznek kedves vagy kevésbé kedves színházakban, vagy ahogy erőszak a gyerekek és fiatalok papok által elkövetett zaklatása is.

A Párbeszéd elítéli a zaklatás és a szexuális erőszak minden formáját

Elítéljük azt is, folytatódik a közlemény, hogy a Fidesz erről a témáról is a pártpropaganda logikája szerint kommunikál. Elítéljük például Kósa Lajost, aki szerint az anális bántalmazás nem számít zaklatásnak. Elítéljük azt is, hogy a Fidesz még mindig a vakkomondoros nőverő, Balogh József pártjaként viselkedik: az ellenzékieket mocskolja hazugságokkal ahelyett, hogy megvédené a családon belüli erőszak áldozatait, a nőket és a gyerekeket.

A Fidesznek akkor lesz bármiféle erkölcsi alapja a nők elleni erőszakról nyilatkozni, ha majd ratifikálták az Isztambuli Egyezményt.

Végül egy érdekesség, hogy a szövegkörnyezetéből kiragadott vágott videót az Origónak azonnal, Burány Sándor képviselőnek viszont jogos, hivatalos kérésére Hende Csaba napok óta nem adja ki az elektronikus jegyzőkönyvet, hatalmukkal visszaélve tartják vissza a bizonyítékot.

Becso

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük