Határtalan Fidesz-pofátlanság: Gyurcsány miatt alacsony az ápolók bére… – Ébresztő! 10 éve regnáltok!

Komolyan gondolom, hogy a gödörnek biztosan van alja, de a Fidesz nap, mint nap rám cáfol. Szombati szösszenetükben azt adták Horvát Ildikó (?) szájába, hogy 10 évvel a “hatalomátvételük” után azért alacsony az egészségügyi dolgozók fizetése, mert Gyurcsány smucig volt velük.

Bőr, arc, ilyenek…?

Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormánypártokra, “Gyurcsányék” viszont megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket

közölte a Fidesz szombaton az egészségügyért felelős államtitkár bejelentésére reagálva az MTI-vel.

Érdekes….

Ami fideszéknek fontos volt, azon “pár perc” alatt tudtak változtatni, hogy másról ne is essék szó, többszörösére emelték a képviselők fizetését. Mi tartotta vissza a szociálisan baromira érzékeny gombnyomogató társulatot, hogy regnálásuk első napján – látva a kiugróan nagy méltánytalanságot – duplájára emeljék a valóban felháborítóan alacsony béreket az egészségügyben (is)?

8, azaz nyolc százalék! Brávó!

Horváth Ildikó budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére.

És amelyik ballibnek ez sem lenne elég, még hozzátették azt a konkrétumot, hogy:

majd 2020-ban és 2022-ben is tovább nő.

A Fidesz erre reagálva azt írta,

az ellenzéket vezérlő Gyurcsányék az egészségügyi dolgozókat sem becsülték, kormányzásuk alatt megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket, ezzel kiszámíthatatlanná tették megélhetésüket, több ezer ápolót az utcára tettek és az utánpótlásukat is leépítették.

Hozzátették, persze forrásmegjelölés nélkül – minek az? –

Gyurcsányék az elmúlt években sem támogatták azokat a költségvetési többlettámogatásokat, amelyeket a kormány az egészségügyre és az ápolói béremelésre adott.

Mindent megtesznek, ha nem jön közbe egy életmentő stadionépítés….

“Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormánypártokra, minden támogatást meg fogunk adni ahhoz, hogy az ápolói béremelés folytatásához szükséges pénz a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre álljon”

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest