Hatmilliárd forintos "extraprofit" koronavírus szűrésen - Városi Kurír

Sorting by

×

Hatmilliárd forintos “extraprofit” koronavírus szűrésen

Eddig is lehetett sejteni, hogy jó üzlet volt 2021-ben a covidszűrés, hiszen sok új cégnek lett ez a profilja – írta meg a 444.hu.

Hirdetés

Ezek egyike a Whitelab Service Kft. (korábban C19 Kft.)

A cég Budapesten és több vidéki nagyvárosban is működtet a koronavírus kimutatása céljából PCR- és antigén gyorsteszt elvégzésére mintavételi pontokat. Egészen elképesztő mutatókat produkált a társaság 2021-ben:

„A koronavírus második és harmadik hullámában a tömeges fertőzések miatt ugrásszerűen megnövekedett az igény a tesztek iránt, azonban a hatósági, ingyenesen elérhető tesztek száma országszerte korlátozott. Bizonyos élethelyzetekben nincs is lehetőség a hatósági teszt igénylésére – például más háztartásban élő kontaktszemélyként, családlátogatáskor, utazás vagy üzleti találkozó előtt –, mégis fontos, hogy ezekben az esetekben is tisztában legyünk egészségi állapotunkkal” – ír magáról a Whitelab.

Konkrétan Budapest 9 forgalmas pontján és további 20 vidéki nagyvárosban működtetnek mintavételi pontokat.

A tulajdonosok pedig: Hégely Holding Kft. és Drem Innovációs és Tanácsadó Kft. Előbbi többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője.

A kisebbségi tulajdonosa az i-Cell Mobilsoft Zrt.: ez egy tőkeerős cég, hiszen tavaly is 22 milliárd forintos forgalommal zárt. Emőri Gábor milliárdos üzletemberhez köthető a cégcsoport, amely például az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert is fejlesztette.

A Drem Kft. a szakmát képviselheti a Whitelab Kft. tulajdonosai között, hiszen Pomozi István számos egyéb egészségügyi cégben is érdekelt, például az ország egyik legnagyobb laborkapacitással rendelkező vállalkozása, a szegedi Avidin is részben hozzá tartozik, amely 2020-ban és 2021-ben 4 milliárd feletti forgalommal 1 milliárd közeli profitot termelt.

Nagyon változó, hogy egy nap hány teszt készült tavaly az országban, de a napi 40-60 ezer sem volt ritka

Összesen több millió mintavétel történt a koronavírus-járvány kezdete óta

Forrás: 444.hu

Koronavírus! – Csak, hogy azt ne higgyük, elmúlt a veszély

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.