Hatvan közelében kis-híján összeütközött a Rózsa IC és a Borsod IC – helyszíni beszámoló!

A MÁV-rémtörténetek pénteki különkiadásában egy a vonaton ülő hölgy beszámolójából értesültünk, hogy kis híja volt, hogy két intercity egymásba rohanjon. Az történet utóélete ezekben a percekben is zajlik….

A mobiltelefonoknak hála első kézből….

 

A facebook bejegyzés tovább folytatódik….

“Itt tartunk most!!”

Ahogy bővebb információhoz jutunk, frissítjük a híradást!

Frissítés! Megszólalt a MÁVinform….

Meg kellett állítani két InterCity vonatot Hort-Csány állomás közelében augusztus 9-én délután, mert a váltó nem megfelelő irányban állt – közölte a Mávinform sajtóügyelete.

“Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig….”

Az iho szakportál ezzel szemben úgy tudja, a két mozdony egymástól kevesebb, mint kétszáz méterre állt meg, az állomás végponti, vagyis Vámosgyörk felőli végén.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A szemből, Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól állították meg a helyzet tisztázásáig.

A történtek miatt a rendőrség is nyomoz,

emiatt Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között szünetel a vonatközlekedés. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai.

3 hozzászólás

 • 2019.08.09 - 16:39
  Közvetlen hivatkozás

  A máv. közleményben fogja bejelenteni ,,több száz méterre egymástól állt meg a két szerelvény,,!!!

  Válasz
 • 2019.08.14 - 19:36
  Közvetlen hivatkozás

  A megtörtént esemény megelőzhető lett volna, ha az érvényes előírásokat maradéktalanul betartották volna.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük