A MÁV-rémtörténetek pénteki különkiadásában egy a vonaton ülő hölgy beszámolójából értesültünk, hogy kis híja volt, hogy két intercity egymásba rohanjon. Az történet utóélete ezekben a percekben is zajlik….


A mobiltelefonoknak hála első kézből….

 

A facebook bejegyzés tovább folytatódik….

“Itt tartunk most!!”

Ahogy bővebb információhoz jutunk, frissítjük a híradást!

Frissítés! Megszólalt a MÁVinform….

Meg kellett állítani két InterCity vonatot Hort-Csány állomás közelében augusztus 9-én délután, mert a váltó nem megfelelő irányban állt – közölte a Mávinform sajtóügyelete.

“Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig….”

Az iho szakportál ezzel szemben úgy tudja, a két mozdony egymástól kevesebb, mint kétszáz méterre állt meg, az állomás végponti, vagyis Vámosgyörk felőli végén.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A szemből, Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól állították meg a helyzet tisztázásáig.

A történtek miatt a rendőrség is nyomoz,

emiatt Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között szünetel a vonatközlekedés. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A máv. közleményben fogja bejelenteni ,,több száz méterre egymástól állt meg a két szerelvény,,!!!

  2. A megtörtént esemény megelőzhető lett volna, ha az érvényes előírásokat maradéktalanul betartották volna.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét