Havas Henrik: ha én lennék Hajdú Péter, én akár ingyen is mentem volna….

Régen közöltük Havas Henrik egyik kedvenc “megmondóemberünk” gondolatait, pedig ha valaki, ő biztosan azt írja, amit gondol, és amit gondol az mindig érvényes és időszerű. Most az M1-en rendszeresített “1 percesek” egyike nyomán eszébe juttatott történetét írta meg közösségi oldalán a tőle megszokott ironikus felhang kíséretében némi mára érvényes közéleti utalással.

“Jó pár évvel ezelőtt egy rádiós kollégám megkérdezte,

hogy vittem-e már föl nőt a Gellért-hegy tetejére, hogy megmutassam a Duna fölött lenyugvó nap csillogó sugarait, amint bearanyozzák a méltóságteljesen sikló hajókat, uszályokat. Csodálkozva kérdeztem, hogy mégis mi a jó isten faszáért vinnék én fel nőt alkonyatkor a Gellért-hegy tetejére, mire ő rezignáltan azt mondta, hogy ha ő 183 cm lenne, mint én és nem kicsi, kopasz, akkor ő se törné magát.

Egyébként ez az egész Szilágyi Béláról, az M1 Híradójának ,,gazdasági szakújságírójáról” jutott eszembe,

aki a Kamerun-Szerbia meccs szünetében a maga egész valójában, fején sisakkal jelent meg, hogy megkérdezze a MOL valamilyen vezetőjét, hogy hogyan találták meg Vecsés határában az olajat. Ha én vagyok a MOL képviselője, azt mondtam volna, hogy kerestük, baszd meg, ami egyébként régi hagyomány. Egerszalóktól Hajdúszoboszlóig fúrtak és fúrtak, aztán olaj helyett általában meleg vizet találtak. Na, mindegy, néztem a Bélát és az jutott eszembe, hogy annak idején többször is hívtam a TV-műsoraimba a kicsi, kopasz kollégát, akinél felkészültebb rádióst alig-alig ismertem, de így jártam egy valódi, élvonalbeli gazdasági szakújságíró kollégámmal, akit ugyancsak hívtam, de minden könyörgésem ellenére sem jött, mert ahogy ő fogalmazott:

,,Nagyon elhíztam, Henrik, szarul mutatnék a képernyőn, de azért kedves vagy.”

Ami engem illet, annak idején, amikor zsűritag voltam a Sztárban sztárban, nagyon nagy pénzeket ígértek, ha elmegyek A nagy duettbe

Mondtam, hogy sajnos nincs hangom és nincs az a pénz, hogy hülyét csináljak magamból. Mondták, hogy Hajdú Péternek sincs hangja, de ő vállalta. Mondtam, hogy ha én lennék Hajdú Péter, én akár ingyen is mentem volna.

Visszatérve Bélához, hát nincs egy ember a környéken, aki azt mondaná, hogy Béla, te egy remek harcos vagy, pont az a típus, mint Tállai András, akiről Orbán Viktor azt bírta mondani, hogy

,,megbízható, hűséges bajtárs, aki biztosan nem lő téged hátba”.

Béla, Béla, hagyd a francba az egészet, lehetsz te még államtitkár! Erre ne azt kérdezd, Szilágyi elvtárs, hogy melyikben mert egyikhez sem értesz, de mindegyikre alkalmas vagy! De tudod mit?
Alkonyatkor menjél fel a Gellért-hegy tetejére, de előtte Rogán Tónival ellenőriztesd le a nőt, nehogy lelökjön! (Hoppá, közben Kamerun kiegyenlített!)”

Forrás

Pin It on Pinterest