Havas Henrik: mi a jó nyavalyának nekünk egymilliárd dollárért fegyver?

Ön mit javasolt volna a regnálónak, mire költsön közös pénzünkből 300 milliárdot, ha -tudom, hogy ez nonszensz- a nemzeti konzultáció keretén belül megkérdezték volna?

A “rakéta” nem lenne az első tízben, az tuti!

1.000 millió dollár, ennyit költ a kormány most a hadseregre, lefordítva a kerítésen innen élők nyelvére: 300.000 millió forint. Elképzelhetetlenül nagy összeg ez a földi halandónak, de vegyünk pár összehasonlítási alapot, hátha….

Például…..

  • A Lánchíd teljes felújítása körüli ramazuri az alagúttal, a fonódó villamosokkal a kormány politikai szándékától eltekintve cirka 30.000 milliót kóstálna,
  • 38.000 milliót tesz ki az összes magyarországi kórház teljes adósságállománya
  • 50.000 milliót szándékozik juttatni a központosításra és az egészségipari vállalatok pozíciójának megerősítésére a kormány

Talán így kicsit világosabb, hogy mi mindenre mehetnénk, ha a fenti összeget nem légvédelmi cuccosra költenénk, hanem olyasmire, ami közelebb visz minket az oly sokat kritizált, de azért titkon mindig irigyelt Nyugat-Európához.

Benkő honvédelmi miniszter megmondta a tutit….

Magyarország, a magyar kormány pontosan látja, mi történik a világban és Európában.

„Látjuk, hogy ez a béke, amiben élünk, rendkívül sérülékeny helyzet és állapot”

fogalmazott, hozzátéve: nemcsak a hagyományos fegyveres küzdelmek, hanem a hibrid hadviselés tekintetében is, amelyre példa a Krím-félszigeten történtek.

Mindemellett a koronavírus-járvány is kihívás elé állította, állítja az országokat – tette hozzá.

Magyarország eltökélt abban, hogy a legkorszerűbb, legmodernebb, leghatékonyabban alkalmazható eszközöket szerezze be.

Cél olyan képességet teremteni, amelyek a magyar emberek védelmét, az egész ország érdekét szolgálják – közölte a miniszter, aki elmondta:

a légvédelmi rendszer elsődleges célja az elrettentés, a biztonság erősítése, ezen felül a katonák kiképzését is segíti majd.

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük