Havasi Bertalan korrumpálódást bizonyított főnökére, de Orbánisztánban mindent lehet……

Ha azt hallja, hogy egy ország első embere súlyos milliókat fogad el egy üzletembertől és erre a saját embere szolgáltat bizonyítékot, akkor mit mond az igazságérzete? Olvasatunkban abban a pillanatban kezdenie kell a lemondólevelét és az ügyészségnek a vizsgálatot. Demokráciákban, de Magyarország már régen nem az, úgyhogy itt dübörög a korrupció.

2018 Magyarországán másnap minden megy tovább….

Az Átlátszó cikke szerint feltűnően gyakran keresztezi egymás útját egy 17 milliárd forintos magánrepülő és egy hétmilliárd forintos jacht a NER győzteseivel a fedélzeten. Orbán Viktort is lefotózták, ahogy leszáll a sugárhajtású kisrepülőről: ezzel az OE-LEM lajstromú, Bombardier Global 6000 típusú géppel repült például a nyáron Várnába, a Videoton BL-selejtező meccsére.

A Népszava megkérdezte a miniszterelnök sajtósát, hogy ki állja az utazások költségeit. Havasi Bertalan közölte, hogy hivatalosan a közbeszerzésekből milliárdokat szerző Garancsi István vendége a kormányfő:

„Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.”

– közölte érdeklődésünkre Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.”

Már a látszatra sem adnak…

Ha Orbán Viktor ingyenes juttatásként kapja a luxusutakat, akkor azok adóköteles jövedelemnek számítanak

– mondta Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója és hozzátette:

A köztisztviselők etikai kódexében benne van, hogy lekötelező mértékű ajándékot nem szabad elfogadni. (…) Egy magánrepülős luxus útnak, egy olyan miniszterelnök esetében, aki havi 750 ezres jövedelemnél kívül nem vall be semmit, eléggé lekötelező jellegű és hatású

Garancsi István nem reagált arra, hogy a saját tulajdona-e a mintegy 17 milliárd forintba kerülő luxusgép. Arra sem adott választ: miként fordulhatott elő, hogy – miként azt az Átlátszó feltárta – az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőt Mészáros Lőrinc egyik lánya, Mészáros Beatrix is használta?

Mert, hogy:

Garancsié lett a Dürer Kert és Budapest egyik legértékesebb telke

A tervek szerint csak ott lenne zajvédelem, ahol Garancsi lakóparkja van

Vajon kitől kapta Orbán az értékes ajándékot?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük