Connect with us

Blogbazár

Havastól Azahriahig Kövér Lászlón át vezet az út

propagandakormány,
Megosztás

Azahriah koncertje előtt Havas Henrik kicsit elnosztalgiázgatott arról az időszakról, amikor még ő volt a „soros Azahriah”  és amit a múlt kútjából felhoz, az a szokásos módon szórakoztató. 

Azahriah sehol sincs Kövér Lászlóhoz képest

Ágnes délután hívott, hogy láttam-e, mennyi pénzt kaszál Azahriah, miután üzletet kötött a Tisza Cipővel. Kövér úgy jutott eszembe, hogy annak idején, valamikor 1989 környékén többek között vele is reklámoztam a Tisza Cipőt. A történet nem bonyolult. Annyi történt, hogy amikor megjelentek az új pártok, például a Kisgazdák meg az ifjúsági szervezetek közül például a Fidesz, eszembe jutott, hogy érdemes volna egy vitaműsort rendezni a Kádár-rendszer képviselői és az új erők között. Kibéreltük a Mikroszkóp Színpadot, és egy bérelt közvetítőkocsival felvettünk egy Hyde park című műsort, ami nem pont olyan lett, mint amilyet elképzeltem.

Hordókról (sajnos) szó sem lehetett

Eredetileg azt szerettem volna, hogy a meghívott képviselők hordókon álljanak a színpadon (ez nem valósult meg), a bal oldalon a Szocialista Munkáspárt egy képviselője, mellette egy kisgazda, aztán következzen a Szakszervezetek Országos Tanácsának képviselője, aki majd vitatkozik a Munkástanácsok képviselőivel, és hát nyilván ott kellett lennie két ifjúsági szervezetnek is, a Fidesznek meg a KISZ-nek (Kommunista Ifjúsági Szövetség). Némi gondot okozott, hogy a Fidesz küldöttei közül szinte mindenki KISZ-titkár volt, de azért Kövér László vállalta a vitát a Fidesz képviseletében.
Na de hogy jön ez Azahriah-hoz? Hát úgy, hogy a színpad hátterében két nagy reklám volt, a Tomi mosópor meg a Tisza Cipő. Nagyon sok pénzt köszönhetek Kövér Lacinak, és úgy tűnik, hogy Azahriah egy jól kitaposott úton indult el.

Ezeket olvasta már?

azariah

Szerző