Havazik! – Mi időben szóltunk, és jött is a hó

A Városi Kurír már csütörtökön beharangozta a hétvégére várható havazást. A valóság, most megerősítette portálunk figyelmeztetését. Igen hull a hó, mert itt a tél.

Télapó megrázta a szakállát, Télanyó a dunyháját és hull a hó

“Szombaton, az ország nagyobb, nyugati és középső térségében borult, ködfelhős, nyírkos, hideg idő várható változó sűrűségű ködfoltokkal, néhol szitálással. Délután, este élénkül a szél. Az északkeleti, keleti térségben is borongós idő lesz, de ott kialakulhat hószállingózás, gyenge hóesés, havas eső a nap folyamán.

– Vasárnap egy gyenge, térségünkben elgyengülő hidegfront kissé átkeverheti a megülepedett párás, hideg levegőt. Nő az esélye a felhőzet felszakadozásának, időszakos napsütés kialakulásának. Elvétve hózápor is kialakulhat”- Városi Kurír  2020.11.26.

Ahogyan azt vártuk, a tegnap esti órákban már el is kezdett havazni az ország keleti, és északi tájain, helyenként intenzív hózáporok is előfordultak, illetve északkeleten jelenleg is vannak erősebb gócok. A hóréteg a tereptárgyakon már szépen megállt, az északi tájakon pedig lepelnyi hó esett, mely jelenleg is hízik.

Napközben északon, északkeleten további hószállingózás, havazás, és hózáporok várhatóak, másutt vegyes csapadék lesz a jellemző, illetve a déli területeken túlnyomó részben eső, de rövidebb időszakokra szinte bárhol átválthat havazásba!
A következő napokban is marad a hűvös idő, ismétlődő havazásokkal, akár 5cm feletti megmaradó hóval- olvasható  a metkép.hu-n.

hó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük