Havi 20-30.000.- forint túlórapénzen kufárkodik a Heim Pál Gyermekkórház

Nem új keletű, hogy csak úgy, mint az ország összes kórházában a Heim Pálban is munkaerő hiánnyal küzdenek, aminek orvoslására azt a meghökkentő módszert választották, hogy szabadnapot nem adnak a még ott dolgozóknak, viszont a túlórát nem fizetik ki.

Egészségügy magyar módra

Elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy az eddigi igazgatónő, Dr. Nagy Anikó a több száz milliós adósságot nyögő Heim Pál Gyermekkórház vezetését hagyta ott azért, hogy Kásler Miklós jobbkeze legyen. Portfolio cikke szerint Nagy doktornak gyermekgyógyászatból és gasztroenterológiából van szakvizsgája, pályája eddig mentes volt a politikai feladatoktól.

Évek óta nem fizetik ki a túlmunka díját a Heim Pál Gyermekkórházban, közölte az RTL Klub Híradója. A riport szerint a szabadnapokra jutó ügyeletért vagy pihenőnap, vagy az ügyeleti pénz 50 százaléka jár. Mivel nincs elég dolgozó, ezért pihenőnapot nem tudnak kivenni, de a pluszpénzt sem kapják meg évek óta.

Nem tetszik az ítélet, tesznek rá…

A portál megkeresésére a kórház fenntartójának nyilatkozója közölte, hogy

a kórház nem elégedett a bíróság döntésével

ezért a Kúriához fordultak, annak döntéséig nem fizetnek.

Lápossy Árpád, a felpereseket képviselő ügyvéd szerint, mivel a másodfokon megszületett ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, a 2012 és 2016 közötti pótlékokat köteles kifizetni az intézmény. Ha ezt nem teszi meg júniusig, akkor végrehajtást indítanak.

Rogánt reptették, most százmilliókat kaszálnak az egészségügyön

A pótlék egy műtősnél havi 20-30 ezer forintot jelentene. A probléma 200 dolgozót érint. A dolgozók közül húszan 3 éve pert indítottak, márciusban jogerősen meg is nyerték. Fejenként csaknem egymillió forintot ítélt nekik a bíróság jogerősen.

Minek pénz a magyar egészségügyre, ha az már így is világszínvonalú?

Amennyiben a Kúria meghozza a döntését, azt végrehajtjuk

-közölte a kórház.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük