Havi 23.240.- forint lesz egy óvodás, 30.460.- egy iskolás egyhavi étkezése Szombathelyen – Ön mennyit fizet majd, tudja már?

Ugyan még csak június írunk és a szülők egyelőre arra koncentrálnak, hogy a nyarat miként tudják úgy megoldani, hogy tartalmas elfoglaltságuk legyen a lurkóknak, de “seperc” alatt eljön a szeptember.

A dolgok mai állása szerint addigra visszaáll az oktatás régi rendje és a 3 évesnél “öregebb” srácok “intézménybe” járnak majd.

Hogy mennyiért? Lássuk…..

Az ugytudjuk.hu szerint Szombathelyen így alakulnak az óvodákban-iskolákban az étkezés-árak:

“Aláírta Nemény András Szombathely polgármestere azt a határozatot, amiben a városi étkeztetést biztosító Elamen Zrt. megállapítja a 2020 május 1-től érvényes étkezési díjakat.

Ezek szerint egy óvodás ebédje 737 forintba, egy általános iskolás ebédje 895 forintba, míg egy középiskolás ebédje 967 forintba kerül ezentúl.”

Számoljunk egy kicsit….

A fenti összegekből kiindulva -ami feltehetően országos szinten sem lesz olcsóbb- vegyünk egy 4 fős családot, amiben 2 gyerek általános iskolás. Ahhoz, hogy nap közben ne legyenek éhesek, a szülőknek 46.480.- forintot kell alapesetben fizetniük. Ők még nem ettek-ittak, csak a gyerekek legelemibb szükségleteit fizették be.

Félreértés ne essék, elfogadom, hogy ennyibe kerül a napi kaja, azt nem fogadom el, hogy egy családban, ahol két felnőtt dolgozik, problémát jelentsen a fenti összeg kifizetése, hogy “ki kelljen gazdálkodni” a gyerek betevőjét.

Miért ennyi? Olvassa….

A portál tájékoztató összegzést is közöl arról, hogy az egyes iskolatípusokban ki mennyiért ehet:

Azoknak a gyerekeknek, akik speciális étkezést igényelnek, így alakul a napi fizetnivaló:

Tudom, tudom….

A fenti összegből biztosan le lehet faragni különféle jogosultságok igénybevételével bizonyos százalékot, amit ugye az önkormányzatoknak kell majd kigazdálkodniuk. Igen ám, de a kormány éppen azon ügyködik, hogy minél több bevételétől “szabadítsa meg” a városvezetéseket, vagyis az ott lakókat.

Kérdéses, hogy miből tudják majd segíteni a polgármesterek a hozzájuk forduló szülőket.

Egy hozzászólás itt: “Havi 23.240.- forint lesz egy óvodás, 30.460.- egy iskolás egyhavi étkezése Szombathelyen – Ön mennyit fizet majd, tudja már?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük