Havi 2,5 millió láthatatlan jövedelme van a fideszes képviselőnek

Szatmáry Kristóf képviselőként nem vehetne fel tiszteletdíjat az MKB két pénztárától, de azért megoldották. A fideszes kereskedelempolitikus eddig titkolta, hogy az MKB két pénztárának igazgatótanácsi elnökeként összesen havi 2,5 millió forint jövedelem jár neki. Nem veheti fel tiszteletdíjként, ezért biztosítást kötnek a pénztárak Szatmáry Kristóf javára. Mindezt még évi 3 millió forint költségtérítés is megfejelheti.

Szathmáry – bár híján volt a pénzügyi végzettségnek – az MKB nyugdíj-, valamint az egészség- és önsegélyező pénztárának igazgatósági elnöke. 2016-ban került a testületekbe, amikor az MKB még állami tulajdonban volt (a feltőkésítés után a Magyar Nemzeti Bank kormányközeli üzletembereknek adta el a pénzintézetet).

A fideszes országgyűlési képviselő igazi pozícióhalmozó: kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosi posztja mellett három iparkamara vezetésében is benne volt, amikor 2016-ban célba vette az akkor még állami tulajdonú, tavaly Matolcsy György és Mészáros Lőrinc köreihez került MKB Bank két pénztárát is.

Az igazgatótanácsi tagok korábban egységesen havi 20 ezer forintos tiszteletdíját 2016 októberétől 50 ezer forintra emelték, az elnöknek, vagyis Szatmárynak viszont havi 1 millió forintos tiszteletdíjat állapítottak meg.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Juhász Péter: ilyen a Fidesz, veled betartatja a törvényeket, de ő csal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük