Havi 40 ezret kaphat a bölcsis szülő, ha …..

Az Európai Unió jóvoltából akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást kaphat az a szülő, aki visszamegy dolgozni. A “de” a dologban, hogy csak akkor jogosult rá, ha az ország bizonyos részén él.

Havi 40 ezer, ha ….

Az uniós forrásból finanszírozott támogatást a közép-magyarországi régióban élők nem igényelhetik. Az ok egyszerű: a legfejlettebb régió kimarad a támogatottak köréből.A támogatást öt hónapos kortól egészen óvodakezdésig lehetne igényelni a gyerek után. A hozzájárulásra az egyik szülő pályázhatna azzal a feltétellel, hogy visszamegy dolgozni. A Portfolio.hu elemzője szerint a szülőknek általában havi 40 és 120 ezer forint között kell fizetniük a gyerek után a bölcsödei ellátásért.

Az RTL Híradója felhívja azonban a figyelmet arra, hogy a bölcsődei hozzájárulással egy baj van, még pedig az, hogy a közép-magyarországi régióban nem tudják majd a szülők azt igénybe venni, mert a pénzt EU-s forrásokból fedezik, és a legfejlettebb, központi régió támogatására nem is pályázhatott az állam.

 

Az sem dőlt még el, hogy mikortól igényelhető az új bölcsődei hozzájárulás.

Nem ártana elég bölcsi …..

Jelenleg 48.000 bölcsödei férőhely van Magyarországon, ám a kormány beígérte, hogy lesz több is, pontosabban 2020-ig hatvanezerre bővül majd a bölcsődei férőhelyek száma.

A KSH szerint tavaly 2879 gyereket utasítottak el helyhiány miatt,

és sok szülő nem is próbálkozott, miután több településen egyáltalán nincs bölcsőde. Novák Katalin családügyi államtitkár nemrég letette a főesküt, hogy úrrá lesznek a problémán.

Az ötlet: családi és munkahelyi bölcsődékre félmilliárd forintot találnak valahol a költségvetésben.Bővítésre és eszközbeszerzésre a családi bölcsődék esetében az egész országból lehet majd pályázni. Munkahelyi bölcsődékre csak a közép-magyarországi régióból, mert ott van a legnagyobb igény. Ki kisebb, ki nagyobb türelemmel várja, hogy mikor lesz valami a kormányzati ígéretből.

Hatmillióért hirdetik a zászlók a (tehetős) Családok Évét

Reszkessetek, gyerekek !

Egy hozzászólás itt: “Havi 40 ezret kaphat a bölcsis szülő, ha …..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük