A magyarok golyóitól ments meg…..? – Hazánkban gyártott tölténnyel lőttek az ukrán elnök főtanácsadójának autójára!

Szerda reggel lövések érték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának, Szerhij Sefir autóját, és mint most kiderült, a töltényeket Magyarországon gyártották – írta erről a Kárpátinfó, az ukrán belügyminiszter-helyettes szavait is idézve.

A nyomozók 20 töltényt foglaltak le Volodimir Zelenszkij főtanácsadójának, Szerhij Sefir gyilkossági kísérletének helyszínéről

Kiderült, mindegyik töltény Magyarországon készült

– írja az RBC Ukrajna hírportál Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes szavaira hivatkozva.

Jenyin elmondása szerint Sefir autójára magyar gyártmányú 7,62 kaliberű golyókkal lőttek. A nyomozók megpróbálják megállapítani, hogyan kerülhettek a lőszerek Ukrajna területére.

“Ilyen töltényeket nem Ukrajna területén gyártanak, hanem Magyarországon gyártják azokat. Megpróbáljuk megállapítani az Ukrajnába történő behozataluk útját és a potenciális beszállítókat. Nem zárjuk ki, hogy Ukrajnába csempészték azokat”

– mondta a Belügyminisztérium első helyettese.

Jenyin hozzátette, hogy az ismeretlen egyesével adta le a lövéseket.

“12 golyó találta el az autót, 2 golyót távolítottak el az áldozat testéből. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a golyók gyakorlatilag az autó teljes szerkezetébe hatoltak”

– mondta a tisztviselő.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

A magyarok golyóitól ments meg.....? - Hazánkban gyártott tölténnyel lőttek az ukrán elnök főtanácsadójának autójára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.