Házi ketchup – Jobb, mint az eredeti

A házilag készített ketchup, azért is különösen jó, ,mert kedvenc mártogatósodat megalkuvások nélkül pontosan olyan ízüre készítheted, ahogy a legjobban szeretitek.

A múlt

40 évvel ezelőtt már így készítettük a ketchupot, annyi különbséggel, hogy az összevagdalt hozzávalók 24 óráig álltak, utána főztük csak. Ekkor már levet eresztett, könnyebb volt vele dolgozni.

Hozzávalók

5 kg jól érett húsos paradicsom,

50 dkg hagyma,

50 dkg alma (nem túl érett, lehet zöld alma vagy nyári alma is. És héjastól rakom bele, pektint tartalmaz, jobb tőle az állaga.)

8 db szegfűszeg,

4 db zellerlevél,

8 db piros paprika,

3 db cseresznye paprika /elhagyható/,

fokhagyma ízlés szerint.

Így készítsd, de ehhez kattintanod kell a következő oldalra.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse