Házimozi: Egy agorafóbiás nő az ablakban

Az agorafóbiában szenvedő pszichológus új szomszédai megszállottjává válik, és mindenáron meg akarja oldani a brutális bűntényt, amelynek szemtanúja lesz az ablakból.

Az eredeti Alfred Hitchcock film, a Rear Window James Stewart és Grace Kelly főszereplésével 1954. szeptember elsején került az amerikai mozikba. A film négy Oscar-jelölésből egyet sem kapott meg.

1998-ban Cornell Woolrich novellájából (It Had to Be Murder) a Hallmark készített egy televíziós filmet a már kerekesszékbe kényszerült Christopher Reeve-vel és Daryl Hannah-val.

2018-ban jelent meg A. J. Finn regénye a „The Woman in the Window”

A bestsellerből a Pulitzer- és Tony-díjas (August: Osage County) Tracy Letts írt forgatókönyvet Scott Rudinnak. A 40 millió dollár költségvetésű filmet az angol Joe Wright (Darkest Hour) rendezte.

Nagyon érdekes képi megoldásokkal operál Joe Wright. A rendező jól adja vissza a főszereplő agorafóbiáját és pszichózisát.

Parádés a szereposztás: Amy Adams, Gary Oldman, Jennifer Jason Leigh és Julianne Moore, valamint feltűnik a nemrég „új” Amerika Kapitányként megismert Wyatt Russell és a Sólyom Anthony Mackie is.

A „The Woman in the Window” május 14-én került fel a Netflixre és már magyar szinkronnal is megtekinthető.

 

agorafóbia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük