Népszava: a háziorvosok egy része nem kapta meg a beoltandó páciensek listáját

Nem zökkenőmentes a felkészülés a legidősebbek tömeges oltására: a háziorvosok egy része nem kapta meg levélben az oltásra várók listáját, így maguknak kellett utánajárni, kit kellene beoltaniuk – írja a Népszava.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden jelentette be, hogy csütörtökön indul a vakcinára regisztrált legidősebbek oltása a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon. Azt mondta, az érintetteket vélhetően már értesítette is a háziorvosuk, de szerdáig biztosan keresni fogja őket. A portál viszont úgy tudja, hogy

meglehetősen lassan, akadozva jutnak információhoz a háziorvosok és így az oltásra várók is.

Olyannyira,

hogy a háziorvosok egy része már az oltandó páciensek listáját is hiába várta, noha korábban megígérték azt minden praxisnak.

A lap szerint a kormányzati apparátus egyelőre a viszonylag kevés vakcina elosztásával sem boldogul. Beszámoltak róla, hogy Borsodban például a háziorvosok a kormányhivatal tisztiorvosától kértek segítséget, hogy kit is kellene beoltaniuk, de még az illetékes sem rendelkezett erről információval.

Végül az egyik háziorvos addig kutakodott az interneten, amíg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján a változásjelentések közé eldugva megtalálta a saját listáját. Erről tájékoztatta a tisztiorvost, aki ezután mint hivatalos tájékoztatás küldte körbe a hozzátartozó praxisoknak az internetes elérési útvonalat.

A lap forrásai szerint azonban több helyen a nehezen megtalált listák is zavart keltettek

Valahol csak néhány embert, máshol több tucat pácienst jelöltek meg oltandóként, így az orvosok egy része elbizonytalanodott, hogy ki választja ki a hozzá sorolt 60-70 emberből azt a 16-ot, akit csütörtöktől be kell oltania.

Ugyanis 10-10 ember az adott praxisban, és minden körzetből 6-6 páciens a megyei vagy városi kórházi oltópontokon kapja meg a vakcinát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük