BanánköztársaságKiemelt hírek

Házmesterország újratöltve: feljelentések miatt törölték az Anyáim története című film vetítését – Helyzetjelentés 2021 Magyarországáról!

Tankerület: a tanteremfestés azért is jó, mert segíti a szülők közötti barátságok kialakítását - A felmenő jól van?

Soha nem fogom megérteni és elfogadni, hogy miért jobb ostobaságban, tájékozatlanságban, “elemista” szinten leélni egy életet, mint tisztában lenni a világ dolgaival, történéseivel és eldönteni, hogy mit akarok be- és elfogadni, mitől lesz libabőrörös a hátam, vagy mit utasítok el de lényegének ismeretében. Az ellen is tiltakozik minden zsigerem, hogy elfogadjam azt a szervilitást, ami arra késztet egyeseket, hogy a feljelentés eszközétől reméljék, hogy a regnáló megsimogatja a fejüket és jó esetben kapjanak “egy zsák krumplit”. Házmesterország…., mintha már lett volna ilyen…..

Újabb vice-ügy – ezen a héten a második, vagy ki tudja hányadik….

Szombat délután vetítették volna a budapesti Tabán moziban az Anyáim története című, idén bemutatott magyar dokumentumfilmet, ami itthon elsőként foglalkozik fókuszáltan az azonos neműek örökbefogadásával. (A Telex filmről írt kritikáját itt olvashatják.) Mint azonban a fesztivál programjai között is olvasható, a vetítés elmaradt, és azt nem is fogják pótolni.

Az okokról a fesztivál szervezői nem kommunikáltak kifelé semmit, de az Anyáim története Facebook-oldalán ezt lehet olvasni:

“Amikor júliusban hírt kaptunk arról, hogy az Anyáim története bekerült az Ars Sacra filmfesztivál versenyprogramjába, nagyon lelkesek lettünk, mert reméltük, hogy ezen a fesztiválon olyan párbeszédre kerülhet majd sor, amire ezidáig,- minden erőfeszítésünk dacára, nem volt lehetőségünk Magyarországon.

Ma este lett volna a vetítés a Tabán moziban,

tegnap délután kaptuk a hírt a szervezőktől, hogy legnagyobb sajnálatukra nem vetíthetik le a filmet.

Többen feljelentették őket és petíció indult, hogy vegyék ki a programjukból a filmet. Amint írták: “a keresztény értékrend mellett elkötelezett, a szakmát magas szinten ismerő, ill. művelő zsűri döntését” nem akarták felülbírálni, mégis erre kényszerültek.

Kétségbeejtő, hogy a kormány homofób törvénye és az azt övező propaganda öncenzúrát és agressziót szül,

amely meggátolja az emberek közötti híd építés és bármiféle valós párbeszéd lehetőségét.

A letiltás annak a jele, hogy a hatalom birtokosai nem biztosak pozíciójukban, nem tudnák megvédeni igazukat egy nyílt vitában.

Mi továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy filmjeinkkel egy elfogadóbb, egymásra kíváncsi társadalom létrejöttét segítsük.

A  film előzetese:

https://youtu.be/_tPt_qWtgSo

Ez is “heti termés”

Ezt is megértük! Már nem csak passzívan gyűlöljük, akiket a kormánypropaganda aktuálisan erre jelöl, nem, mi magunk gyártjuk a csapból is folyó hülyítés következményét: feljelentünk, bemószerolunk, besúgunk, kinek melyik jelző tetszik. Persze csak az vegye magára, akit illet, de az Hofi Géza örök érvényűjével élve “öltözködjön már fel”!

“Botrány” 2021 Magyarországán

A Váconline-n jelent meg csütörtökön a cikk, ami felháborodva tudatta, hogy

“Elérte a Dunakanyart az LMBTQ propaganda egy könyvtár gyermekpolcán”

Azt írták

Az LMBTQ propaganda a nagyvárosok után immár elérte a vidék Magyarországát is, sőt sajnálatosan nem csak a váci városházi kulturális és politikai agitációban, hanem a Dunakanyar egyik települését is: a botrányos tartalmú Meseország mindenkié mesekönyvnek maszkírozott propagandakiadvány egy kiemelt helyen, szabadon kint volt az egyik települési könyvtár könyvespolcán.

“…a feljelentők és besúgók dohos pinceászka-világa…”

A polgármester szerint nagy öröm, hogy működik városában a besúgóhálózat:

„örülök annak, hogy olvasóink éles szemmel észrevették a könyvet és feljelentést tettek a Kormányhivatalnál. Onnan kaptam magam is az észrevételt, természetesen a törvényeket mindenkinek be kell tartani, mi is betartjuk. Így ilyen tartalmú könyv a törvény erejénél fogva nem kerülhet ki.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ahogy megkapta a III/III-as anyagra hajazó feljelentést, személyesen átment a könyvtárba, és megbeszélte a könyvtárossal, hogy mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek…..

A világsikerű könyv címét kicsit kiforgatva tehát: Orbániában a helyzet változatlan.

 

Jancsó 100 - "A legkisebb fiú" vallomása

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!