Hazudozás felsőfokon – Merre forog a Föld – Varga Judit a szorítóban

Hazudozás felsőfokon

Varga Judit igazságügyi miniszter egy online konferencia után írta le az alábbi veretes sorokat:

…Az elmúlt évtizedben egyetlen olyan vita, panelbeszélgetés, konferencia vagy nemzetközi sajtóban megjelent interjú sem volt még, ahol ne lehetett volna előre tudni, hogy a liberális politikusok, „megmondóemberek” és újságírók mit fognak mondani, kérdezni és hogyan érvelnek a jogállamisági és szabadságjogi témákban….Soha egyetlen új gondolat, új kérdés vagy új kontextus nem merült fel. …Éppen ezért mindig izgalmas kihívás jogállamisági beszélgetéseken, vitákon részt venni, habár ..ezek a „bokszmeccsek” … egyáltalán nem valódiak. Mindenki a saját, külön szorítójában egyedül bokszol a levegőbe. Magyarország például az európai jog talaján állva, mások ideológiai meggyőződésből; vannak, akik belpolitikai haszon-szerzésből és vannak olyanok, akik nem is akarnak „bokszolni”, csak „beküldték őket a szorítóba. Egy azonban biztos: „a magyar ringbe, amely az európai jog és tények talaján áll, senki, vagy csak nagyon kevesen mernek belépni”

közölte Varga Judit.

Ez itt nyilván az Úr egyetlen magyar igazsága. A nyugati liberálisok készen kapják véleményüket a jogállamról, és azt ismételgetik, mi, magyarok mi állunk az európai jog talaján, nekünk igazunk van, mert igazunk van, de ezt valójában nem sokan merik velünk megvitatni. Tavares jelentés, Sargentini jelentés, végre nem hajtott bírósági ítéletek, elítélő EP határozatok – ez mind nem érdekes, sőt mintha nem is léteznének.

A magyarokkal senki nem mer ringbe szállni

  • Szijjártó Péter egészségügyi árubeszerző és Deutsch Tompika tekintélyes európai képviselő szerint az egész nyugati sajtó hazudik a magyar sajtószabadságról;
  • Hollik István szóvivő untig ismételgeti, hogy az ellenzék oltásellenes;
  • Fónagy államtitkár szerint kaszinóba szabad járni, mert az nem vendéglátóhely;
  • Kósa Lajos szegény kis áldozat, akit 1300 milliárd forintos ajánlattal megvezettek, mintha a zöldséges rothadt almát akart volna a nyakába sózni.
  • Hát hol van a bizalom – kérdezi Völner Pál államtitkár?
  • Vidnyánszkyban buzog a honfiúi jóindulat, hiszen szeretné a színművészeti oktatást új tartalommal megtölteni, s erre a gonosz tanárok felmondanak neki.

Amikor pedig még a jól előkészített hazudozásból is kiderülnének bizonyos fontos tények, akkor az egész kérdéskört titkosítják,

mint a Budapest-Belgrád vasút vagy a Paks II ügyét. Nem babra, hanem százmilliárdokra megy itt a játék, Orbán és fullajtárjai mellett senki más abba ne üsse az orrát.

A kormány, amely a 133 szabad és erős verőlegénytől ismét megkapta a rendkívüli felhatalmazást, a járvány elleni védekezés első három legfontosabb lépéseként kormány-rendeletben szabta meg a pillanatnyilag legsürgetőbb kormányzati célokat: a kézilabda EB előkészítését; a dubai világkiállításra való felkészülést; és a MOTO-GP megrendezése vagyoni jogának megszerzését.

Ezek annyira abszurd prioritások, hogy egyszerű halandó már a józan észt is hiányolja a kormány politikájából, pedig csak arról van szó, hogy ha Orbán Viktor eldöntötte, mi a fontos, akkor az a fontos, és mindenki kussoljon! Feltehetően egyszerű közpénzlopásokról van szó, kell a pénz a választásra.

Ennek jegyében a Fidesz kommunikációja megváltozott

Az eddig megszokott, szinte normálisnak tekinthető, egyszerű hazudozással szemben szintet ugrottak, amennyiben immár nem tagadják a valóságot, hanem egyszerűen semmibe veszik azt.

A Föld arra forog, amerre Orbán Viktor akarja. Ha csak ő csücsülne a rajta a bandájával, nem is bánnám. De a számlát sajnos mi fizetjük, mi mindannyian! Vajon meddig?

2022. tavaszánál nem tovább, hacsak a kormány számítógépében már most nincs benne a Fidesz újabb kétharmados győzelme. A voksokkal sem a kormány sem privát számítógépe nem törődik majd.

 

élőlánc

 

élőlánc

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük