Hazug közmédia

Szigetvári Viktor az Együtt miniszterelnökjelöltje a Médiatanácshoz fordul a közmédia súlyosan kiegyensúlyozatlan tájékoztatása miatt a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelmet követően.

Elégvolt a propagandagépezetből, jöjjön a tájékoztatás

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a hódmezővásárhelyi időközi választás ellenzéki győzelmét követően az MTVA hírszolgáltatása súlyosan kiegyensúlyozatlan volt, nem vett tudomást az eredményről. Éppen ezért  Szigetvári Viktor a Médiatanácshoz fordul, hogy vizsgálják ki az ügyet, és szólítsák fel az MTVA-t a jogsértő tevékenység azonnali beszüntetésére.

Az Együtt  álláspontja szerint a hódmezővásárhelyi időközi választás ellenzéki győzelmét követően 2018. február 26-án, hétfőn az MTVA hírszolgáltatása súlyosan kiegyensúlyozatlan volt. A kormányzati propagandagépezet nem vett tudomást az eredményről, minimálisan adott tájékoztatást, vagy még úgy sem. Például a Petőfi Rádió délutáni és esti hírblokkjaiban ez a nagy jelentőségű belpolitikai hír egyáltalán nem szerepelt.

A 80 milliárd forint közpénzből működő propagandagépezet politikailag elfogult és korruptan pazarló. A mostani költségvetés tizedéből lehetne tisztességes közszolgálati hírszolgáltatást biztosítani. Ennek részeként a BBC sztenderdjeinek megfelelően kellene helyet biztosítani a különböző politikai oldalak megjelenése számára. A mai, putyini mintára kiépített illiberális propagandagépezetet azonnal fel kell számolni.

(Forrás: Együtt)

Kapcsolódó

A New York Times igen, az MTI nem vett tudomást a demokrácia győzelméről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük