Hazugság volt a Kreko-lejáratókampány, a Magyar Nemzet újra helyreigazításra kötelezve - Városi Kurír

Sorting by

×

Hazugság volt a Kreko-lejáratókampány, a Magyar Nemzet újra helyreigazításra kötelezve

A február 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet print és online kiadásait a tavaly év végén közölt, a Krekó Péter lejáratását megindító cikk miatt – tudatta közleményében a Political Capital.

Hirdetés

Amilyen nagy hanggal állított hazugságokat a Magyar Nemzet Krekó Péter Politiconak adott nyilatkozatáról, olyan néma volt a perben: írásban védekezést nem terjesztett elő, jogi képviselője pedig meg sem jelent a tárgyaláson.

-írták.

Az ítélet alapján

a print napilap címlapján, valamint az online kiadás nyitólapján a szerkesztőségnek helyreigazítást kell közölnie az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül:

„2020. december 29. napján megjelent, az „Oltásellenességre játszhat a baloldal” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy Krekó Péter politikai elemzőként nyilatkozott a Politico című lapnak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről, a cikk és a nyilatkozat lényeges elemeinek eltorzításával és elhallgatásával abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó Péter a Politico cikkében idézett nyilatkozatában a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül, és Krekó Péter nem is adott tanácsot a baloldali pártoknak a választási stratégia kapcsán; Krekó Péter a cikkben idézett álláspontjával a magyar kormányt kritizálta, mert az orosz vakcina propagálásával szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta a kormány.”

Krekó Pétert ebben az eljárásban Tóth Balázs és Sepsi Tibor ügyvédek képviselik. A dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is indultak.

Bencsik

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.02.19 - 13:25
  Közvetlen hivatkozás

  Fidesz a legrosszabb, gyülölködő ,mocskos banda ami a világon létezik, helyre kell tenni ezt a patkány szektát és 2022 ben az x et a jó helyre kell tenni, elég volt a piócákból…

  Válasz
 • 2021.02.19 - 13:30
  Közvetlen hivatkozás

  A magyar nemzet c. irománytól már megszoktuk az ilyen és hasonló rágalmak közlését !!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.