Sorting by

×

Hegyvidék: Kovács Gergely (MKKP) lehet a mérleg nyelve

Az eddigi adatok szerint Budapesten a 3. OEVK-ban, a Hegyvidéken van a legnagyobb részvétel.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a XII. kerületben 17 óráig 45 320 szavazó adta le a voksát, ami a választásra jogosultak 72,24 százaléka.

Ebben a választókerületben Fürjes Balázs a Fidesz-KDNP jelöltje, míg az Egységben Magyarországért színeiben az előváálasztást megnyerő Hajnal Miklós (Momentum Mozgalom) kandidál. Érdekesség, hogy a kerületi önkormányzati képviselő Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) jelöltje is indult.

Nagyon henéz dolga lesz a Budapest fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak, ugyanis ebben a választókerületben négy évvel ezelőtt Gulyás Gergely, az azóta a Miniszterelnökséget vezető miniszter mindössze 42,71 százalékkal nyert. Miközben az ellenzéki szavazatok megoszlottak Bauer Tamás (DK), Hajdu Márta (LMP) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) között.

Kovács Gergely (MKKP) 2018-ban 1530 szavazatot, a leadott voksok mindössze 2.82 %-át tudta begyűjteni.

A három ellenzéki jelölt (Bauer, Hajdu és Gyöngyösi) összesen 51.80 százalékot kapottt. A részvétel 2018-ban 81.6 % volt.

Hajnal Miklósnak az összes ellenzéki szavazatot begyújtve van esélye Fürjes ellen, ám kérdés, hogy Kovács Gergő másfél-kétezer szavazatot kitől fog elvenni…

Kovács Gergely: a szavazás a demokrácia legnagyobb sikere

A szavazás a demokrácia legnagyobb sikere – mondta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, miután leadta voksát vasárnap délután Budapesten.

Kovács Gergely azt mondta: fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra (MKKP) szavaz, “a többieknek annyira nem fontos szerintem, hogy elmenjenek”.

Közölte: végeztek egy “reprezentatív egyfős közvélemény-kutatást”, ahol az MKKP száz százalékon áll, úgyhogy nyugodtan várják az esti eredményeket.

“Alaposan átvizsgáltuk a közvélemény-kutatásokat, és teljesen egyértelmű az eredmény, hogy vagy bejutunk a parlamentbe vagy nem” – jelentette ki a párt elnöke.

Kovács Gergely megjegyezte: egyébként a választás legnagyobb tétje az, hogy “megtámadja-e a ganümédészi galaktokolonialista párt a Földet”. “Amennyiben nyerünk, akkor nem fogják” – tette hozzá.

Forrás: NVI / MTI

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.