Utolsó helyzetjelentés a BOK csarnokból a háború 29. napján – 2022 Magyarországán így lesz egy önkéntesből „nem kívánatos személy”

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány egy tollvonással „áttelepítette” a Keleti- és Nyugati pályaudvarokról az Ukrajnából érkező menekülteket a BOK csarnokba és ennek megfelelően az őket az elejétől fogva segítő civileket is kiebrudalták. Utóbbiak a kezdeti sokk és bizonytalanság után hétfőtől az új helyen folytatják tevékenységüket. Néhányuk -úgy tűnik- péntektől nem kívánatosnak minősülnek…..

A „kitett lábak…”

Az Ukrajnából érkező menekültek, miután begördült velük a vonat a magyarországi pályaudvarokra és azt hitték, hogy kicsit fellélegezhetnek, “kitett lábakkal” találták szembe magukat. Jószerével az önkéntes civil segítőknek köszönhető, hogy megtudtak ugrani olyan egyszerűnek és alapvetőnek tűnő dolgokat, mint például a mosdóba bejutás, az információhoz jutás egy nyelveket beszélő segítségével, vagy helyjegy vásárlása a tovább utazáshoz, mivel a bankkártyájuk nem működött.

„A tegnapi, a rasszizmusról, a rendőri túlkapásokról szóló bejegyzésem után ma borult a bili!

-kezdte közösségi oldala bejegyzését egy a civilek közül.

Ma reggel, a csarnokba belépve, meglepődve láttam, hogy az önkéntes tolmácsok által üzemeltetett Információs pultot, a „munkahelyemet” megszállta a rendőrség. A Védelmi Bizottság csarnokban tartózkodó tagja a kérdésemre, hogy akkor hogyan tovább,

nem kívánt válaszolni.

Amíg vártam, gyorsan „lerendeztem” egy 27 fős család jegyét. Visszatérve a „munkahelyemre”, a nyolcórai eligazításról érkező ügyeletes rendőr parancsnok kategorikusan felszólított, hogy

hagyjam el az Információs pultot.

Megkerestem a katona ezredes urat, hogy akkor most mi is van?

Hebegett, dadogott, láttam rajta, hogy ciki kimondania, mi történt. Így inkább rákérdeztem, hogy

„akkor most nem kívánatos személynek lettem minősítve?” „Hát, ha van ilyen kategória, akkor igen”

– válaszolta zavarodottan.

„Nem az én döntésem, de nem tudok mit tenni”

– fűzte hozzá. Elköszöntem tőle, erre kihúzva magát kezet nyújtott, „Ujhelyi úr köszönöm, amit eddig tett!” Hát, igen, az ezredes úr mindig is igazi emberként állt a megoldandó feladatokhoz!

A kormánypropagandába nem fér bele a menekültek kezelése körüli problémák feltárása. Tehát húzzam el a belemet!

Az Információs pultban a helyemet rotációs rendszerben dolgozó rendőriskolások és rendőrségi tolmács vette át, akiknek igazából fogalmuk sincs semmiről! Egy biztos! Azt a tudásanyagot, amit az elmúlt három hétben összegyűjtöttem a menekültprobléma kezelésével kapcsolatosan, soha nem fogják tudni!

A menekültügy „humanitárius” kezelése végleg átcsapott rendőrségi eljárásba. Ez ma Magyarország!

Nagy volt a pofám, mert nem hagytam szó nélkül a hiányosságokat, de ilyen emberre nincs szükség az orbáni, „minden happy” kommunikációban, főleg a választások előtt!

Tehát, kedves barátaim! A menekültek ellátásával kapcsolatos valós helyzetről a továbbiakban tőlem nem tudtok értesülni, marad a kormány által összehazudozott „minden rendben” kampányduma! Semmi baj, 10 nap múlva mi jövünk!

Kapcsolódó

 

Utolsó helyzetjelentés a BOK csarnokból a háború 29. napján - 2022 Magyarországán így lesz egy önkéntesből "nem kívánatos személy"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük