Helyzetkép Szolnokról, a Hetényi Géza kórház elől – 2020. szeptember 8., Magyarország

Az emberek nem csak itt, kerítésen belül, hanem világszerte egyre idegesebbek, türelmetlenebbek a naponta felröppenő vírushíradók kapcsán. Az egészségügy alig bírja a fokozott terhelést, így olykor megfeledkeznek az alapvető feladatukról: a gyógyításról. Az biztos, hogy egy fillérbe sem kerül a tájékoztatás, a beteg emberszámba vétele!

Szolnok csak egy kiragadott példa

A közösségi oldalon panaszolták többen is, hogy embertelen körülmények között kell órákat várakozni a szolnoki Hetényi Géza kórház előtt. Tájékoztatást nem adnak, egyre idegesebben álldogálnak a betegek sorukra várva:

„Most már elég!

Tisztelt SZALAY FERENC POLGÁRMESTER ÚR! A lányom szinte század magával a lent mellékelt sorban áll 9 hónapos terhesen, minden naposan, NST vizsgálatra várva.

Sírógörcsöm van, ha rágondolok, miféle fejetlen, értelmetlen, hozzá nem értő, félelem keltő intézkedések sorozatát kell elszenvednünk maga és hasonlók miatt. Állítólag szakemberek veszik önt körbe. A koronától sokkal betegebb emberek állnak itt a sorban, bízva az orvostudományban.

Nem látja, hogy itt mi történik? Miért nem tesz valamit, ön, az egyetlen akinek a hatalmában áll?

Viszont a vásárcsarnokban kötelező a maszk mi? Csütörtöktől még ellenőrzik is. Sokkal több beteg van itt mint amennyi egészséges a piacon. Mit csinál, hová figyel!? És főleg miért? Ja járvány van, meg elegem, de mostmár nagyon!”

https://www.facebook.com/anna.bujdosoneszabo/posts/10214345082460986

A kommentekből….

„..a kovid ellenőrzés miatt hőmérőzik az embereket a bejárat előtt egy méterrel felállított katonai sátorban és csak kizárólag itt lehet belépni a kórház területére, még ha a többi épületek valamelyikébe is akar menni az ember, a szerencsétlen beteg. Legalább még két olyan nagyértékű sátor kellene a másik sorompónál is…, akkor is egyharmadnyi sor állna…, de az már valami, de ha öt lenne az már egészen elviselhető terheltséget tudna kezelni…, kb mint a Lidlben…ha sok a beteg megnyitunk még egy „kasszát” címszóval… eddig nem sikerült eljutni Szolnokon…”

„Ha odamegy a sátor bejáratánál lévő biztonsági őrökhöz beengedik soron kívül.Engem legalábbis mindig beengedtek”

„Én is másik ilyen poszt alatt olvastam. De az tuti nem lennék most kismama mert ez ami megy az katasztrófa ”

„Nem tudom, de én most nagyon sírok, ezt hívják tehetetlen dühnek. Lassan már ölni is tudnék,pedig ez nem jellemez engem.”

„Lehet, hogy tájékozatlan vagyok…De miért van sorban állás, mire kell várni? Lelassult a vizsgálat, vagy nincs orvos?Ebben az országban aki irányithatná a helyzetet mindenki megőrült? Vagy alkalmatlan az irányitásra és ez csak ilyenkor kvázi vészhelyzetben derül ki?Botrányos….”

édesanyját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük