A Budapest Honvéd labdarúgó csapatának tulajdonosa George F. Hemingway a holland Erik van der Meer menesztésével saját magát cáfolta.


De kezdjük a történetet az elején.

A bajnoki címet megszerző Budapest Honvéd a szezon végén menesztette Kispestről a sikerkovács Marco Rossit, aki a nyáron Dunaszerdahelyen kapott munkát. Az olasz trénert váltó holland edző teljesen más játékstílust erőltetett rá a Honvédra, ami egyértelműen kudarcra volt ítélve.

Nem jöttek a sikerek és a szurkolók elégedetlensége mellett a játékosok, sőt maga van der Meer sem érezte jól magát Kispesten. A bomba akkor robbant, amikor a vezetőedző interjút adott egy holland internetes portálnak, a kérdések és válaszok természetesen gyorsan megjelentek a magyar sportsajtóban is.

Van der Meer beszélt magyarországi életéről, arról, hogy Hollandiában az amatőr csapatoknál is jobb körülmények vannak, mint a Honvédnál. Megemlítette, hogy Hemingway nehezen ad pénzt, és amúgy is inkább néz ki szurkolónak, mintsem tulajdonosnak.Miután elsőként a Nemzeti Sportban megjelent a vi.nl cikke, Erik van der Meer hivatalos közleményben cáfolta, hogy valaha is interjút adott az írást jegyző holland újságírónak. Utasította az ügyvédeit, hogy tegyenek jogi lépéseket a Nemzeti Sport ellen.

Hemingway nem hiszi, hogy a Honvéd edzője egy idióta

A hab a tortán, hogy a klub tulajdonosa Hemingway úr úgy nyilatkozott a Digisportnak: ő inkább azt hiszi el, hogy a minap megjelent, botrányos hollandiai Erik van der Meer-interjút egy tisztességtelen újságíró készítette, mint azt, hogy a vezetőedzője egy idióta.

Ismerjük a dolgot: ha kikap a csapat, ha a média kritikusan ír edzőről, tulajdonosról, akkor mindig a sportújságírókat veszik elő Magyarországon. A dolog itt és így állt november végén, ám Hemingway alig várta, hogy véget érjen az OTP Bank Liga őszi etapja. A Paksi FC elleni amúgy győztes mérkőzés után azonnal menesztette a holland trénert.

Ami fölöttébb furcsa, hogy a kispesti tulajdonos két héttel később már ellentmondott saját magának.

„Erik van der Meer nyilatkozata olyan pont volt, ami megengedte, hogy felbontsuk a szerződését. Akkor döntöttem a vezetőedző menesztéséről, amikor megerősítették nekünk, hogy valóban interjút adott”

– mondta Hemingway kedden a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Majd nyomatékosította: „Az interjú valós volt, Van der Meer tisztában volt a helyzettel.”

A Nemzeti Sport megkereste a holland cikk szerzőjét, Chris Tempelmant, aki állította, hogy október végén stadionkörúton vett részt a kispestieknél. Ezt követően beszélt személyesen Van der Meerrel, aki tudatában volt annak, hogy ebből cikk születik.

Szóval Hemingway kijelentésével ellentétben mégsem volt tisztességtelen a holland újságíró, akitől illene bocsánatot kérni legalább akkora nyilvánosság előtt, mint a Digisport kamerája és mikrofonja.

Forrás: Digisport, NSO, JochaPress.hu
Hemingway nem hiszi, hogy a Honvéd edzője egy idióta
NSO: Hemingway beismerte, cikkünk nyomán menesztette Van der Meert


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét