Hende Csaba nem a “milliókat tojó télapó”, hanem hírvivője a közpénzosztásnak!

Hende Csaba, a Fidesz szombathelyi képviselője és korábbi honvédelmi miniszter földesurat játszva fotóztatta magát több vas megyei település polgármesterével. Hendét azért kellett körberajongania a falvak vezetőinek, mert főúri kegyből 1-1 millió forintot “hozott” neki, amit aztán a közösségek rendezvényekre költhetnek el. Azt itt mondjuk el, hogy ez az egy-egy millió forint a magyar adófizetők pénze – írta  közleményében Ungár Péter, Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Hende, a közpénz-zsoké

“Furcsa viszony van Hende és a pénz között.

Akkor ugyanis nincs köze fideszes képviselőtársamnak egy adott település pénzügyeihez, ha onnan a kormány elvon költséget, de az mindenképpen az ő érdeme, ha néhány százezer, esetleg milliós tétel érkezik az adott helység kasszájába.

Hende lealacsonyító módon bánik a települési polgármesterekkel, akiknek kutya kötelességük megköszönni minden egyes forintot, amit az ő kegyéből megkaptak. Azt tanácsolom képviselőtársamnak, hogy valódi munkával és ne alamizsnával segítse a választókerületéhez tartozó falvak életét.”

-zárul a közlemény.

Hende, a kispostás

Kicsit körül nézve Hende közösségi oldalán úgy tűnik, nem alaptalan Ungár megállapítása:

“Térségünk tizenegy települése kapott egy-egy millió forintos kormánytámogatást, amelyet ehelyi rendezvények megvalósítására fordíthatnak. Ezek támogatói okiratait mai napon adtam át valamennyi település polgármesterének.”

A kommentekből úgy tűnik, a helyieknél simán működik a “Hende-vetítés”.

“Köszönjük szépen ! Hende alelnök urnak ! És a Magyar Kormánynak is !”

“Nárai köszöni Magyarország Kormányának támogatást, Hende Csaba képviselőnk közbenjárását!”

“A bucsuiak is hálásak érte!”

Mert aki nem, az megkapja a magáét!

“Szombathely a következő hétéves európai uniós fejlesztési ciklusban több mint 300 milliárd forint forrást kap majd

– jelentette be Gulyás Gergely Hende Csabával, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás külön kiemelte, hogy kinek kell majd jól megköszönni, ha a szavazóhelységbe érnek a helyiek.

Hende Csaba már miniszterként is hatalmas érdemeket szerzett abban, hogy az előző fejlesztési ciklusban jelentős támogatások mentek Szombathelyre, hiszen a 2014 és 2020 között európai uniós költségvetési ciklusból 208 milliárd forint forrás érkezett a városba. Ezeket a forrásokat a miniszter szerint sikerült jól felhasználni, de – mint mondta – most ennél is nagyobbat szeretnének lépni, így a következő, 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban Vas megyébe 472 milliárd forint jut majd, és ebből több mint 329,2 milliárd forint Szombathelyt fogja megilletni – jelent meg a kormany.hu-n júliusban.

Hende, a sértett

“Az önkormányzat elkezdte vitatni a Kormány döntését. Ez szíve joga, de az ebből eredő késedelmet ne próbálja a nyakamba varrni! Az ITM-el ugyanis szakmai egyeztetésben van a szombathelyi önkormányzat a zanati kerékpárút kérdésében.

Olvasom a nyugat.hu cikkét a továbbiakról is, miszerint “még se híre, se hamva” a számlájukon az általam bejelentett 1.2 milliárd forintnak. Sőt, a közlönyben sem látják nyomát.

Segítek: itt található a közlönyben és az összeget múlt hét szerdán a Belügyminisztériumból átutalták.

Meglepő, hogy több mint 900 millió forint nem tűnt fel a tisztelt Polgármester Úrnak és a nyugat.hu-nak. Elvárom az újság bocsánatkérését! Egyébként pedig szívesen, Polgármester Úr!”

A posztban hivatkozott cikket ide kattintva lehet elolvasni, amihez a portál frissítést tett közzé:

“Némi csodálkozással olvastuk Hende Csaba csütörtök délutáni Facebook-bejegyzését (…) Lapunk megnézte az említett Magyar Közlönyt , és abban valóban szerepel a Hende Csaba által említett tétel. Olvasatunkban két dolog történhetett.

  • 1. A 900 millió forint útközben elakadt valahol.
  • 2. A városháza illetékesei mégsem nézték meg mindennap a Magyar Közlönyt.

Mindenesetre megpróbáljuk kinyomozni, hogy mi történt.”

Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy a kormánynak nincs pénze! Ami a kasszájában van, az az adózóktól beszedett összeg, ideértve az unió polgárainak adójából ránk eső részt is, tehát, ha a kormány juttat valamire, azt a közösből teszi, ami mindannyiunk pénze, Hende Csabának pontosan annyi köze van hozzá, mint Önnek, vagy bármelyikünknek! Szóval köszönet semmiképp sem illeti meg!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Hende Csaba nem a "milliókat tojó télapó", hanem hírvivője a közpénzosztásnak!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.