Hende Csaba szerint, úgy kell sumákolni, hogy ne legyen következménye, legyen viszont aki kéz kezet mos alapon melléd áll – vagy rosszul értettük?

Az országgyűlés hétfő délután azonnali kérdéseknek is helyt adott. Az MTI tudósítása szerint Hende Csaba “bekeményített” – az a legviccesebb, amikor egy fideszes képviselő szegez kőkemény kérdést a kormányt képviselőhöz – és szólásra emelkedett.

“Semmilyen veszélyt nem jelent a Sargentini-jelentés

Már a címből is sejthető volt, hogy Hende összeszedte minden bátorságát és most az egyszer alávág a kormánynak.

Magyarország számára semmilyen veszélyt nem jelent a Sargentini-jelentés, mert a “valótlanságoktól hemzsegő fércműről” olyan eljárásban döntöttek, “amelynek végén semmilyen szankció nem lesz”

– hangoztatta Hende Csaba fideszes képviselő.

Szerinte ez akkor is fennáll, ha az eljárás végigfut

“a külhoni és hazai ellenfeleink által elképzelt pályán”,

ennek pedig legfőbb garanciája az ezeréves lengyel-magyar barátság.

Lengyel testvéreinkben történelmünk során sohasem csalódtunk és most sem fogunk

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a Magyarországnak ártó szándék már az elején zátonyra futott, hiszen a jelentést “a helyes értelmezés szerint szabályosan el sem fogadták”. Mint mondta, a kétharmadnak a tartózkodások beszámításával kellett volna meglennie, ez azonban nem jött össze, hozzátéve, a magyaroknak össze kell fogniuk, hogy a következő Európai Parlamentbe csak olyan képviselőket válasszanak, akik az ország javán munkálkodnak.” (forrás: MTI)

Érzik a hetyke bátorságot?

Jött is rá a dörgedelmes válasz:

“Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában arról beszélt, a Sargentini-jelentés, amelyet az EP-ben “megpróbáltak keresztülnyomni”, tartalmaz rég lezárt és zajló ügyeket, “szimpla hazugságokat és ideológiai elvárásokat”, ezeket levéve pedig “olyan pontok maradnak, amik a bevándorlásról szólnak”.

Szavai szerint a nyomás növelése mindig azt jelenti, hogy

“közeleg valami, amit le akarnak nyomni a torkunkon”,

ilyen témának nevezve a legális bevándorlási útvonalak létrehozását, a kvóta “visszakúszását” a napirendre, a bevándorlásra költött pénzek növelését és a határőrizet kivételét a kormány kezéből.” (forrás: MTI)

Mi mindennek a mondandója?

Ha talál a jóember magának olyanokat, akik hajlandóak rá voksolni, történjék bármi, akkor nyert az ügy. Arra nem gondolt a jó Hende Csaba, hogy amennyiben az Unió összevonja a magyar és a lengyel kormányok elleni szankciók tervét, akkor egyiknek sem lesz szavazati joga és abban az esetben nem működik a “hátrafelényilazó” stratégia? Azért annyit megérdemelnének a “brüsszeli bürokraták”, hogy ne nézze őket teljesen hülyének egy rátarti kormány sem.

A Sargentini-jelentés elfogadásának visszhangja a világsajtóban

Van a gödörnek alja? – Rossz magyarsággal és borzalmas angollal posztolnak a honfitársak Judith Sargentini facebook oldalán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük