Herczeg Zoltán: drága zenész testvéreim! Most tényleg csodálkoztok és sopánkodtok, hogy szopóágra kerültetek?

Drága zenész testvéreim, dj-k, road-ok, technikusok, hangosok, fényesek, zeneipariak! Most tényleg csodálkoztok és sopánkodtok, hogy szopóágra kerültetek? Nem értitek mi történik?

Most már mégsem tetszik a rendszer?

Amikor a nettó 150.000-t kereső tanárokat szívatják fentről az értelmetlen és haszontalan gúzsbakötéssel, az nemigen zavar benneteket, nem emeltek szót, hallgattok. Amikor az egészségügyet tették tönkre, és orvosok, ápolók százezrei húztak el külföldre, akkor is kussoltatok. Amikor a tudománynak, a CEU-nak vagy MTA-nak estek neki kőbunkóval, akkor is lapult a zenész, művész szakma. És mindig TISZTELET a kevés KIVÉTELNEK! Nem rég a színészeket is beterelték a f..szerdőbe, akkor is csendben meghúzódott a zeneipar. Folytassam? A szemüvegesek a következők! Jaaa nem, tán’ a zenészek, míg szabadon gondolkoz(gat)nak és alkot(gat)nak…

Néhány éve, még a ’18-as választások előtt ugyanitt előálltam az ötletemmel,

miszerint az öt legsikeresebb, legmenőbb, legnagyobb rajongóbázissal rendelkező honi együttes teljes tábora (szerény számításom szerint) népesebb, mint a gonosz törpe 2,5 milliós szavazóbázisa (ez lenne ugye a 2/3!), és ha ez az 5 zenekar venné a fáradtságot és frankón kiállna magáért és az országért, a Hazáért, ha úgy tetszik a demokratikus jogai(nk)ért, a SZABADSÁGÉRT és tutiságért, amiről oly’ büszkén és hangosan szoktatok énekelni, akkor ez a NERdszer másnapra simán megbukna, de legkésőbb a következő választáson. Nem írom le megint az öt együttes nevét, mindenki tudja jól. Jött is másnapra a válasz, persze nem publikusan, ahhoz gyáva volt, hanem privátban, sms-ben, hogy “figyelj Zoli, kurvára jó lenne, ha nem politizálnál helyettünk, mert súlyos száz milliókat kockáztat a zenekar, ha csak a nevét megemlíted, úgy hogy nagyon fasza lenne, ha kussolnál helyettünk is! Köszi!”

Mert kussolni jó!

Mert az állami ELMÜ, a Szerencsejáték Zrt. vagy a MOL százmilliói yooo, yeaahh!!! Mert az állami, önkormányzati (mára már a kettő majdnem ugyanaz, tehát a fidesz) gázsik a falunapokon, városi fesztiválokon, ilyen-olyan himi-humi ingyenes rendezvényeken yeeaaah, yooo! Hiába írom le, magyarázom el, könyörgöm érte, hogy egy piacgazdaságban főként a fizetésekből, jövedelmekből kéne virágozzon a művészet, a kultúra, a sport, nem a demeterszilárdoktól és deutschtamásoktól! Amely zenekar tehetséges, profi, önálló, sikeres, az éljen meg a piacból, a jegybevételeiből, amiért a nép (lásd: rajongó!) önként fizet (ha van neki miből persze), mert tetszik neki. Csak úgy, mint a foci vagy bármi más, a sztori piaci alapú. A Metallica kap állami támogatást? A Red Hot Chili?? A Real Madrid??? Nem, nem, ti hagytátok a meleg és lottyadt állami farok végén csüngést, nektek ez yooooo és yeeaahh és kényelmes, hiába beszéltem. Kit érdekel a magyar proli fizetése? Hogyan tudná már megfizetni az 5-10.000-s belépőt..??? Hagyjad már Zoli, hülye vagy!!!

Nos, ide vezet a megalkuvás, a kussolás, a tűrés, a semmittevés, a könyöradomány elfogadása

Mert attól, hogy százmilliós, attól ez még könyöradomány barátaim! Csak úgy, mint a 60.000-es támogatás “rászorultsági alapon” a “zenész szakszervezettől”. Mostantól hát ti is be lettetek még jobban csicskítva, majd az kap lóvét és fellépést, aki úgy táncol, ahogy a nagyvezír Döbrögi fütyül. Majd demeterszilárd megmondja, miről és hogyan kell énekelni meg táncolni, majd ő felvirágoztatja a szittyamatyar popkultúrát állami léből, van rá vagy 60 milliárdja. Legyen benne Trianon, igaz(!) kereszténység (!!!), lehetőleg lóháton a rónán gulyással a szájban, meg a turul! Most megkapjátok háturúl! Én meg addig befogom a pofám, ahogy tanácsoltátok. Yooo, yeeaahh!

Mégis, mit vártatok

egy olyan vezetéstől, akik világjárvány krízishelyzet idején csak az egészségügyi maszkokon, kesztyűkön, lélegeztetőgépeken min. 50 milliárdot keresett (értsd: lopott)? Ti tényleg nem néztek híradót, nem olvastok híreket, nem látjátok, nem értitek a NERdszer lényegét? Pofabekuss, ez a nevünk ebben a térben barátaim, amit Hazának csúfolnak! Orvosok, ápolók, tanárok, tudósok, művészek, színészek, ún. értelmiség mind be lettek csicskítva, már csak ti lógtatok ki a sorból, rock’n’roll hejjj!!! Ideje talán kivenni a fejeteket a homokból (értsd: a seggetekből) és komolyan elgondolkozni a hogyantovábbon. Míg nem késő. Míg lehet. Míg tudtok. Sopánkodás és csodálkozás helyett. Kelet vagy Nyugat? Előre vagy visszafelé? Feudalizmus, hűbérrendszer vagy a demokratikus szabadság a jövő? Foci, stadion, 20.000 ember mehet, koncert, fesztivál, 1.000 fő nem mehet. És ti ezt nem értitek???? Mégis mi a lóf..szt nem értetek??? orbán nb2-es focista, nem rockrajongó.

Ennyi!

Mert a szabadságról és békéről, igazságról és emberiességről nem csak énekelni kell és táncolni alá! Hanem küzdeni érte barátaim, harcolni, nyílt sisakkal kiállni érte, menni és menni és nekimenni, ezt ingyen nem adják, sose adták, sose fogják! Értitek? Értitek már??? Leesett végre??? Harcolni érte!!! Veletek vagyok, számíthattok rám, ott vagyok, nyomjuk együtt, toljuk, csináljuk, Rock’n’Roll heejjj, soha nem adom fel!!!

Végezetül egy idézet kedvencemtől, az egyik legnagyobb szabadságharcostól, Nelson Mandelától:

“Fools multiply when wise men are silent.”
“Ha a bölcsek hallgatnak, a bolondok sokasodnak.”

Forrás

stroke

3 hozzászólás

 • 2020.07.17 - 15:02
  Közvetlen hivatkozás

  Tisztelem Herczeg Zoltán bátor kiállását, de másoknak nem teheti kötelezővé a saját politikai nézeteit. Mi van, ha valamelyik zenekari tag tényleg kormánypárt-rajongó? Ő most hazudjon Herczeg Zoltán kedvéért? A popzenekar füttyentésére ellenzékivé váló tábor pedig egészen délibábos elképzelés. Remélem, hogy nem minden R-Go-rajongó alszik OV babával maci helyett…

  Válasz
 • 2020.07.18 - 22:34
  Közvetlen hivatkozás

  Hadd vezessem le az érvelést: Tehát te 2018-ban írtál 5 általunk ismeretlen zenésznek, hogy álljanak ki a te politikai nézeteidért, kockáztatva ezzel a karrierjüket és megélhetésüket, (hogy miből gondoltad, hogy mindenki 100% – ban osztja a politikai nézeteidet, azt már ne is boncolgassuk) ők azt mondták, hogy inkább nem szeretnék….= Dögöljön meg az összes zenész! Nem teljesen értem a logikát. Ez még a Galaxis útikalauzban is meredek lenne.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük