Herczeg Zoltán: elképesztő, hogy mindenki retteg ettől a pojácától!

Herczeg Zoltán divattervező, közéleti szereplő, aki szerint a Fidesz 2010-óta tartó uralkodása csak rosszat hozott a magyarok többségének. Szóba kerültek a rabszolgatörvény elleni tüntetések további lehetőségei, az Orbán rezsim elleni küzdelem aktuális tennivalói, az értelmiség szerepe és felelőssége is.

Különösen tanulságos olvasmány, a csütörtöki üres, semmitmondó Orbán sajtótájékoztató után.

A divattervező az elmúlt hetekben rövid idő alatt híressé vált a O1G-s pólóival. Nem először jelenik meg az általa tervezett ruhadarabokon közéleti tartalom:

“Meggyőződésem, hogy jobban is lehetne használni a vizuális kultúrát, mint ahogy tesszük.” /……../ ” Az ötlet most is hirtelen született, azon a decemberi tüntetésen, amikor először láttuk az O1G -t transzparenseken. Juhász Zoltán Sheperd barátom rögtön mondta, hogy ez nem egyszeri poén, ennek ereje lesz. Abban a pillanatban megszületett bennem a saját, faszt formázó verzióm. Most más a stratégiám, mint a nemzethy pólóknál: ebből nagyon keveset csináltam, és drágán adom. Eddig el is kelt minden egyes darab.”

Herczeg részletesen beszélt arról, hogyan látja Orbán Viktor öltözködését, megfigyelhető -e valamilyen trend a NER-es férfiöltözködésben:

“A pufi mellény karrierje önmagában fájdalmas látvány, a terjedéséhez a szervilizmuson kívül más indok nem járulhatott hozzá. De terjed, az tény.” /……./ ” Az apró kockás ing üzenete teljesen más. Orbán üzenete egyszerű: puritán vagyok, a nép gyermeke, egyszerű, melós ember, felgyűröm a kopottas ingujjamat. Érdekes a kettő egybeolvasztása. A totális beolvadás szimbóluma.”

Herczeg Zoltán: Merjünk kurva nagyot álmodni!

A divattervező nem tud arról,

hogy a kormánytagok mögött profi tanácsadó stáb állna, amely segítené az öltözködésüket:

“Ha Orbánt nem is tervező, de legalább egy varrónő segítené, nem engedné, hogy harminc centivel hosszabb nadrágban jelenjem meg, ami a bokától a combtőig redőzik. Bár már felmerült bennem az a gyanú is, hogy esetleg direkt ilyen toplák a megjelenése, és ez is a cél érdekében van.” /………./ ” Simán el tudom képzelni, hogy Galamb / Szerk.: megjegyzése: állítólag ez a szalon készíti Orbán ruháit/ nem meri megmondani neki őszintén, hogy milyen hülyén néz ki, mert fél. Elképesztő, hogy mindenki retteg ettől a pojácától.”

Herczeg Zoltán: Jobb oldal – bal oldal? Tudják egyáltalán az emberek, mi a különbség?

Kitért arra, mi vitte rá, hogy ilyen aktív közéleti szerepet vállaljon. Úgy fogalmazott, legmélyebb meggyőződése ugyanis, hogy egyetlen dolog miatt vagyunk a Földön, ez pedig a szeretet:

“Nem magamért csinálom, nem is az elesett emberekért, hanem a belső meggyőződésem vezet. Hogy igenis lehetne szebb és jobb minden.” /……./ “Ha úgy érzem, a többség valóban elhiszi, hogy minden rendben van, akkor leteszem a fegyvert. De valamiért azt gondolom, hogy igenis van ennek értelme, küzdelme.”

A folytatásban, ajánlat Rogánéknak: “nézzék már meg, milyen az, ha az ember dolgozik a pénzéért!”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük