Herczeg Zoltán: IPArkodtam, IPArkodjunk együtt! – Mert mindegy, melyik pártért rajongsz, székhelyed, a lakhelyed csak van valahol!

Ma hajnali 5h-kor kidobott az ágy, magam sem tudom miért és hogyan, de általa egy, a tegnapinál milliószor innovatívabb és hasznosabb ötletem támadt a semmiből. Korszakosnak ítél(t)em, nem is tudtam visszaaludni, így addig mocorogtam rajta, míg fél6-kor kikeltem, mint a tojás, és meg is csináltam neki az új oldalt rögvest, kitaláltam a címét, nevét. De lényeg maga az ötlet civil testvéreim, barátaim, hazafiak, építők, alkotók, dolgozók, önmagukért tevők, ébredők, felelősek, egyszóval normálisak, íme:

Orbán Viktor miniszterelnök az ingyenes parkolás mellett az önkormányzataink további ellehetetlenítésével, kinyírásával válaszolt a vírusjárványra az iparűzési adó jövő évi felezésével

Ajándéknak szánta a vállalkozóknak, de én ebből az ajándékból, köszönöm szépen, nem kérek!

Ha bértámogatást kaptam volna, vagy bármilyen adó- vagy közteherkönnyítést, segélyt, alapjövedelmet vagy mittudoménmit, csak úgy, alanyi jogon, ha már negyed százada fizetem az adót befele, azt simán elfogadtam volna visszafele is. Jár, ami jár, ha már egyszer világkatasztrófa van, erre van az állam, erre tartjuk, erre fizetjük. Ha jól vágom. Mégsem teszi. Semmi baj. Teszem én, tesszük mi!

Szóval:

EZENNEL ÜNNEPÉLYESEN FELAJÁNLOM ÉS MEGFOGADOM, hogy 2021-ben is megfizetem a VI. kerületnek a teljes iparűzési adómat, tekintettel, hogy valóban a legkisebb költségtétel az adóim közül, és simán belefér, hogy ezzel támogassam Terézvárost, ha már tőle is annyit kaptam, neki viszont ezzel a kicsivel is rengeteget segítek.

Mert hogy kaptam bizony: élhető, szerethető, világszínvonalú lakóhelyet, amit 30 éve van szerencsém egyszerűen imádni! Miért ne tehetném meg, hogy visszaadok most, amikor ráadásul a parkolással is szívatják őket? Amit nem parkoltam el, így legalább abból is visszafizetek nekik.

Nekem nem fáj sokba, sőt örömmel teszem, elvégre nálam maradt.

A dologban az a zseniális,

hogy mindegy, melyik pártért rajongsz, ellenzéki, összefogáspárti vagy-e vagy fideszes, konzervatív vagy liberális, esetleg lövésed sincs, kire vagy mire szavaznál, hideg ráz már a kiüresedett ideológiáktól, izmusoktól, a céged, a telephelyed, a székhelyed, a lakhelyed csak van valahol. Szerencs ugyanúgy örül majd a “talált pénznek”, mint Hódmezővásárhely vagy Hernádszentandrás.

Eláshatjuk végre a csatabárdot feleim, találtam egy tuti, “helyi” ügyet,

melynek mentén

újra EGYSZERRE ÉS EGYÜTT MAGYAROK lehetünk mind!

Ez a legnagyszerűbb az ötletben.

Ez a “helyi ügy” Magyarország helyi ügye.

Ha azonban úgy ítélitek meg,

hogy településetek másokéval szemben valamiért többletforrásban részesül(t) (“valamiért?!”), és tele van, mint a déli busz,

akár a szomszédos vagy szimpatikus településeknek is felajánlhatjátok a gázsit, ha neki kevesebb jutott, ha esetleg a tönk szélén lavíroz a számára brutális elvonás miatt.

Keresd meg a haverodat, szomszédodat, üzleti partneredet, beszállítódat, alvállalkozódat, megbízódat, megrendelődet,

és döntsétek el együtt, hova utaljátok a pénzt, ha segíteni szeretnétek és belefér a büdzsébe, hol van annak a legjobb helye. Ezt hívják tán’ önrendelkezésnek. Európaiul: szubszidiaritás.

Addig-addig IPArkodtam,

hogy létre is hoztam gyorsan egy új facebook oldalt IPArkodók néven, oda már csatlakozhattok, ott szervezkedhettek, mutathatjátok, hogy benne vagytok és pártoljátok. Mutassunk példát, erőt együtt másoknak is! De létrehozhattok saját (facebook)csoportot is helyben, azon is mehet a meló a helyi közösségben együtt, pl. “IPArkodók Komlóskáért”, vagy “IPArkodok Hegykőért” néven és mehet is a meló.

Tolhatjátok a lét, felvehetitek a kapcsolatot a helyi önkormányzattal a jogi oldal megteremtéséhez is. Fórumot hozhattok létre, hogy ismerjétek, támogassátok, segítsétek egymást. Legyen ebből országos mozgalom, mutassuk meg, hogy megy ez nekünk így is!

Részemről beszélek is Soproni Tamással (Terézváros polgármestere) és Márki-Zay Péterrel (Hódmezővásárhely), milyen jogi fondorlat kell ahhoz, hogy ne utaljanak nekem vissza túlfizetés címén, ha már egyszer önként ajánlottam fel, mert megtehetem, mert örömet okoz, mert ezzel nagyban segítem saját lakóhelyemet, önmagamat, Téged, titeket és mutatom a példát! Az általam alapított Szerencsi Kossuth Kört is izzítom, vállalkozó harczostársaimnak, barátaimnak vélhetően tetszik majd az ötlet és partnerek lesznek ebben is.

Ha Neked, nektek is tetszik az ötlet, máris lehet csatlakozni

itt is, az új oldalon is, és lehet osztani, terjeszteni, népszerűsíteni az igét ezerrel, alakítsatok csoportokat, legyetek aktívak és segítsetek magatokon, egymáson, az országon, a Hazán. Legyen ez a karácsonyi és újévi ajándék egyben tőlünk magunknak! Szerintem kb. így kell ezt IPArkodók!

IPArkodtam. IPArkodjunk együtt!

DEMOKRÁCIA

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.12.29 - 18:15
  Közvetlen hivatkozás

  Én mindig “csípem” Herczeget, mert ki mer állni, és el tudja mondani a véleményét bármiről, ez esetben a kormány, azaz orbán genyó intézkedéseiről. Ezek, amik az önkormányzatok ellen irányulnak, orbán infantilis bosszúja az önkormányzati bukta miatt. Úgy tűnik, nem gondolkodik, csak a bosszú jár a fejében. Ezzel a hozzáálással nem fog mégegyszer befutni, már kevés lesz a hárommarék nyugdíjas, akik az orbán-tv-t, és rádiót nézik, hallgatják, na meg a közpénzből vett külhoni szavazók. Baromira elegük van az embereknek orbánból. Hol van a világon mégegy olyan ország, ahol százmilliárdokat sz@rnak el a miniszterelnök hobbijára, ugyanakkor az egészségügyre csak a töredékét. De lehetne sorolni orbán kormányzásának hibáit, nem véletlenül kerültünk a legszegényebb országok közé. Ezt produkálta orbán 11 év alatt. Elegünk van belőle.
  Herczeg ötletét kiválónak tartom

  Válasz
 • Avatar
  2021.01.11 - 21:35
  Közvetlen hivatkozás

  Nem lehet hogy ezeket az összegeket majd az adóhivatal ugy veszi hogy nem törvényesek, találnak majd paragrafust hogy duplán elvegyék ??

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük