Sorting by

×

Herczeg Zoltán: Jobb oldal – bal oldal? Tudják egyáltalán az emberek, mi a különbség?

Jobb oldal – bal oldal? Ugyan miben különbözik? Tudják egyáltalán az emberek, mi a különbség? Isten, haza, család. Ez a három legfőbb jobb oldali hívószó állítólag. De hát akkor én egyértelműen jobb oldali vagyok.

Isten – a Minden, a Szeretet, legfőbb pártfogóm és pártfogoltam!

Család – imádom, mindennél jobban, Édesanyám, Édesapám, a Testvérem a legtöbb nekem Isten után, ami bennük ugyanúgy ott lakozik. És sajátom is lesz, megígérem, három csodaszép és okos kisgyermekkel, akiktől még szebb és jobb lesz a Haza.

Haza – az egész Fehér Szalag Mozgalom terhét miatta, szeretett Hazám, a csodás Magyarország miatt vettem a vállamra, érte küzdök úgy, hogy közben magamnak teszek rosszat, önkéntelen elvágom az utat sok másképp (dühösen, indulatosan, egyoldalúan) gondolkodó előtt nyíltan vállalva véleményemet, gondolataimat, meggyőződésemet. Hátrányba kerülök így sok szempontból a Hazám ügye miatt. Tehát ha “Isten, család, Haza”, akkor én bizony kőkemény jobb oldali vagyok, a legjobb oldali, meggyőződéses, szilárd, atombiztos.

Ezzel “szemben” a baloldali hívószó?

Szabadságom a tiédig tart, addig szabad nekem bármit, míg ezzel senki másnak jottányit sem ártok! Hát ezen tézissel is abszolút tudok azonosulni, a szabadságom mindenek előtt, szabadnak születtünk, legféltettebb kincsünk ez, amit Istentől kaptunk.

Hol itt az ellentmondás?

Mitől lesz valaki mégis véresszájú jobboldali vagy süket baloldali? Mire jó ez? Ezért tépjük egymást, bántjuk, mocskoljuk egymást, de tényleg? Hát ez egy hülyeség! Nincs itt kérem jobb meg bal oldal. ELŐRE van vagy HÁTRA! Fidesz hívők vannak, orbán fanok és az ellene küzdők, a másik tömb, akik orbán autoriter rezsimével nem értenek egyet.

ELŐRE VAN VAGY HÁTRA!

Ez a Fehér Szalag Mozgalom hívószava, előre a fejlődés, a béke, a nyugalom, a polgári társadalom, a szolidaritás, az ÉRDEMEK és nem az ÉRDEKEK mentén való érvényesülés lehetősége felé.
ÉRDEM a jóság, a szerénység, a jóakarat, az építés, a fejlődés, a szolgálat, az alázat, a szeretet, a tisztesség, becsület, az adott szó, az együttműködés, a mosoly, a kézfogás, a teremtés, az alkotás, a szorgalom.

ÉRDEK a pénz, az egó, a hatalom, a rombolás, a pusztítás, a másik ellehetetlenítése, a kényszer, az erőszak, az anyagi fölény, a tisztességtelen verseny, a kicsinálás, a megalázás, a mindentjobbantudás, a majdénmegmondom, az “úgy lesz és kész”. Oszt’ jónapot! Ez kérem már rég nem jobb- és baloldali kérdés.

Ez EMBERSÉG kérdése.

Minden magyar SZABADON eldöntheti, melyik oldalra áll. A felkötött Fehér Szalaggal jelezhetjük ezt a másiknak csendben, halkan, szerényen, melyik oldalon is állunk.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.