Herczegh Anita (Áder János felesége): élettársi kapcsolat =“nem biztos, hogy sikerül, de próbáljuk meg”

Herczegh Anita nem vádolható azzal, hogy locsi-fecsi lenne, most is komoly dolog késztette megszólalásra. A házasság hete programsorozat fővédnökeként osztotta meg gondolatait a Duna Tv Család-barát című műsorában a házasságról és a gyereknevelésről.

“Ezerszer is igen…”

Az MTI híre szerint a rendezvénysorozat minden évben más mottóval próbálja meg felhívni a figyelmet a házasság és a család fontosságára – idén ez az Ezerszer is igen lett. Herczegh Anita ezzel kapcsolatban azt mondta,

nehéz dolgom lenne, ha nekem kellene mottót választani. Az elmúlt években is remek szlogenek születtek: az Együtt kiteljesedve, a Randevú egy életen át vagy az Éltető sodrásban – úgy érzem, mindegyik a mi házasságunkról is szól. Fontosnak tartom, hogy akár 30 év múlva is úgy tudjunk randevúzni, mint régen, és azt érzem, hogy valóban együtt teljesedtünk ki. Ha mégis választanom kellene egy mottót, benne lenne a hűség, mert számomra az is nagyon lényeges.

Áder János köztársasági elnök és felesége négy gyermeket nevel,

a legidősebb és a legfiatalabb testvér között 14 év a korkülönbség. Herczegh Anita szerint kellő odafigyeléssel és szervezéssel egyáltalán nem kihívás négy gyereket nevelni:

Nekem a négy nem tűnik olyan soknak, de valóban ügyelni kell arra, hogy mindenki egyformán figyelmet kapjon. Nálunk az bevált, hogy időnként egy-egy gyereket kiemelünk és egy program, egy hétvége csak róla szól – akár velem vagy a férjemmel kettesben, akár a két szülővel együtt. Ugyanakkor örömmel tapasztalom, hogy a testvérek is nagyon figyelnek egymásra, ami legalább annyira fontos, mint a szülői figyelem.

Élettárs vs házastárs

Ennél a propaganda-ízűre sikerült résznél meg kell jegyezzük, hogy remekül beleillik ugyan a Fidesz családbarát tematikájába, de ettől még nem igaz. Mindenki szabadon dönthet -és döntsön is- arról, hogy az együttélés melyik formája szimpatikus neki. Temérdek rossz házasság és remek párkapcsolat cáfolja a köztársasági elnökné és a kormány ez ügyben kifejtett véleményét.

Abszolút magánügy, amibe egyik regnálónak sincs és nem is lehet beleszólása.

Herczegh Anita véleménye:

Számomra az élettársi kapcsolat magában hordozza a bizonytalanságot, az időszakosságot, a “nem biztos, hogy sikerül, de próbáljuk meg” hozzáállást. Ha viszont egy pár úgy dönt, hogy házasságot köt, akkor abban benne van az egy életen át és +a csak téged+ ígérete.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük