Nagyjából elkészült a belvárosi József nádor tér felújítása, ahol sürgősen mélygarázst kellett építeni egy újonnan nyitó szállodára tekintettel. Az árnyat adó fák megszívták, vagyis inkább mi, mert helyüket szépreményű, ám igen apró kölökfák vették át és egy örökherendi, a magyar fafajtából.

Minek küzdeni a természetessel, még össze-vissza nőne!

A falanszterblog.hu közölte közösségi oldalán az alábbiakat:

“Ha már egy igazi fát sem hagytak, itt a herendi porcelánfa. Minden van itt, csak jó ízlés nem. Innentől tényleg összekeverhető lesz Budapest Bukaresttel. A Balkán a Lajtától kezdődik. József nádor tér átadása 2019. augusztus 26.”

Mennyire indokolt az a mélygarázs a belváros szívében?

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója szerint semennyire sem. Vitézy az Indexnek adott nyilatkozatában azon az állásponton volt, hogy a garázs

„csak akkor nem okozna kimutatható kárt a városnak, és akkor nem vonzana több autót a már most is tömött belvárosba és okozna több dugót és környezetszennyezést, ha legalább annyi hely megszűnne a felszínen, mint amennyi a föld alatt létesült.”

Kétfarkúékat szó szerint komolyan véve…..

Véletlenül kavicsot ültetett az önkormányzat fa helyett ebbe a Mechwart téri fahelybe.

És kinőtt a kavicsfa….

A Közönséges Kavicsfa hatszikű, igen szívós, fagytűrő, évelő, örökszürke növény. Magától alakult ki, de még tovább alakulhat. Termését külszíni fejtéssel bányásszák. Termése a népi gyógyászat kedvelt alapanyaga, az ebből készített tea vízhajtó hatású. Teliholdkor keresztútnál fogyasztva okozója lehet a harmadik kar kinövésének.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét