Nagyon beindult az álhírgyártás, aminek két oka lehet: a pénzszerzés, vagy a lejáratás, kikezdés. Magukat híroldalnak kiadók azzal borzolják a kedélyeket, hogy kedvelt művészek, ismert közéleti szereplők, kifejezetten az ellenzéki oldalról válogatva, szájába – legutóbb Gálvölgyi János és Hernádi Judit-  adnak olyan kijelentéseket, amikhez semmi közük.

A bolt dübörög, kattintgat a hírre éhező ….

Az internet jó terepnek ígérkezik ahhoz, hogy fiktív bejegyzések “értő” emberek gondozásában tömegekhez eljussanak, akik nem törődve azzal, hogy igaz-e a sztori, olvassák és rögvest tovább is adják. Így terjed 2018 Magyarországán is a fake news, vagyis a hazug hír.

A hétvégén jelent meg a

Gálvölgyi János sem bírta tovább: „Inkább meghalok, mint hogy hallgassak”

című írás, amelynek lényege, hogy ő és jó barátja, Hernádi Judit különféle akciókra buzdítja az embereket a hajléktalanokat ért vegzálások miatt. Gálvölgyi János a nepszava.hu-nak elmondta, sem ő, sem Hernádi Judit nem nyilatkozott az internetes oldalnak, és egyetlen újságírót sem kértek meg arra, hogy a „gondolataikat” ilyen formában osszák meg bármilyen felületen.

„Ehhez nekünk semmi közünk. Azt, hogy nekünk mi a véleményünk arról, ami az országban zajlik, ismerhetik a barátaink és azok, akik elolvassák a velünk készült interjúkat”

– mondja Gálvölgyi János.

Ha mondani akarunk valamit, elmondjuk. A napokban került fel az internetre József Attila: Tél című verse, amelyet civil kezdeményezésre, többed magammal mondtam el”

– teszi hozzá a Kossuth-díjas művész.

Mit mond ugyan erről Hernádi Judit?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét