Hernádi Judit remek színésznő, aki elsőként vállalta a szabadúszóságot és a mai napig kitart döntése mellett. Fantasztikus alakításai mellett egy ideig a Heti Hetesben sziporkázott a maga sajátos módján.


… demokráciában lehet viccelődni a hírekkel!

Egy demokráciában lehet viccelődni a hírekkel, 2012 után azonban már nem volt demokratikus a helyzet…

-mondta a hvg-nek adott interjújában.

Az Origo szerint Kálid, Gálvölgyi, Hernádi “közepesen ismert és sikeresnek nehezen nevezhető színész”

 

Nem árt egy-egy gondolat

A színésznő két legutóbbi szerepét a menekültekkel szembeni gyűlöletkampányra reflektáló A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-darabban és a korrupcióval és a celebvilág mocskával szembesítő Chicagóban kapta. Szerinte a szórakoztató színháznak is van értelme, de nem árt, ha az emberek egy-egy gondolattal mennek haza.

„Örülök a lehetőségnek, hogy Alföldi Róberttel megcsinálhattam ezt a két előadást az Átriumban. De nehogy már azt mondassák velem, hogy amit eddig csináltam, az szar volt!”

Hangulatember hírében áll, melankolikus, depresszív hajlamokkal. Azt mondja, elszomorítja az igazságtalanság, a hazugság, az önbecsapás.

Hernádi Judit: mindennek megvan a maga haszna, meg az átka

„A melankolikus kinézetem gyakran abból fakad, hogy nehezen ismerem meg az embereket, nem tudom a nevüket. Azt kompenzálom, hogy fogalmam sincs, éppen kivel beszélek. Van három-négy kollégám, akinek minden alkalommal bemutatkozom. Azt hiszik, viccelek”

– mondja a színésznő, aki 2012-ben, az alaptörvény beiktatása után szállt ki a Heti Hetesből.

Úgy véli, egy demokráciában lehet viccelődni a hírekkel, 2012 után azonban már nem volt demokratikus a helyzet.

„Évekig őszintén, naivan hittem abban, hogy változás történik az országban, van értelme a véleményalkotásnak. A frappáns megmondásokkal igyekeztünk a jelenségek lényegére rávilágítani. De rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Ráadásul beszorítottak a baloldalra, holott soha nem szimpatizáltam a szocialistákkal, bár baloldali érzelmű vagyok.”

(forrás: hvg.hu)

Hernádi Judit: Sokan vagyunk és előbb-utóbb elegen leszünk….

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét