Hernádi Zsolt MOL-vezért rövid időre őrizetbe vették

Hernádi Zsoltot rendőrök kísérték a múlt héten egy bírósági tárgyalásra. A sajtó elől eltitkolt tárgyalást azért tartották, mert a horvátok szeretnék kikérni a MOL vezetőjét, hogy leültethessék.

Augusztus 23-án tartott tárgyalást a Fővárosi Törvényszék Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatójának kiadatása ügyében, akit a horvátok szeretnének kikérni már egy ideje, hogy aztán Horvátországban korrupciós ügyben elítélhessék.

A törvényszék azonban nem adta Hernádit, megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását, mert szerintük “fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatlan elbírálása”.

“A másik ok az – közölték –, hogy a Fővárosi Törvényszék 2014. május 26-án – az elfogatóparancsban szereplő tényállás alapján – már hirdetett ítéletet ellene egy nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban, és megszüntette a “H. Zs. elleni” eljárást”.

A tárgyalásról a sajtót előzetesen nem értesítette a törvényszék (noha általában mindegyik törvényszék küld ki előre tárgyalási jegyzéket), csak egy szűkszavú közleményt adtak ki a tárgyalás elindulása után.

Az RTL Klub Híradója úgy értesült a Fővárosi Törvényszéktől, hogy Hernádi Zsoltot rövid időre őrizetbe vette a rendőrség. A vezérigazgatót rendőrök kísérték a bíróságra, ám ezt a sajtó nem tudta megmutatni, mivel nem tudott magáról a tárgyalásról.

(Forrás: RTL Klub)

Kapcsolódó:

Mol-INA-ügy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük