Városi kurír
A napi fontos.

A megkérdezett magyarok 56 %-a szerint jogos az EP döntése

0 3 969

A megkérdezettek többsége úgy gondolja, hogy az Európai Parlament határozata a hetes cikkely megindításáról jogos volt, és a döntés csak a magyar kormányt, nem egész Magyarországot ítéli el – derült ki az Euronews számára Magyarországon készült közvélemény-kutatásból.

A közvetlenül a szavazás után okostelefonos applikációval, a Pulzus közvélemény-kutató által készített felmérés 800 felhasználó válaszain alapul, és a 18-49 éves korosztályon belül nemre, korra, lakóhelyre, végzettségre nézve reprezentatív.

Az első kérdésre, hogy jogos volt-e a Parlament döntése, ötvenhat százalék igennel, szűk huszonnégy százalék nemmel válaszolt, a többiek vagy nem tudták eldönteni, vagy más választ adtak.

A második kérdés arra vonatkozott, hogy egész Magyarországot, vagy csak a magyar kormány tevékenységét minősíti az európai parlament: a válaszolók 53 százaléka szerint csak a magyar kormányt, 12,6 százalék szerint az egész országot, míg 16 százalék szerint mindkettőt.

A magyar kormány érvelésének egyik fő vonulata volt a magyar jogállam és demokrácia állapotáról lesújtó képet festő Sargentini-jelentés vitájában, hogy az a teljes magyar népet állítja pellengérre.

(Forrás: Euronews)

Kapcsolódó:

A Sargentini-jelentés elfogadásának visszhangja a világsajtóban

Kreténség ellen nincs orvosság..?

 

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ