Az időjárás a karácsony hátralévő napjaiban egyre kellemetlenebbre fordul nemcsak Európában, de hazánkban is. Lássuk, mi várható hétfőn!
[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

Európa

Nyugat-, Délnyugat-Európa felett anticiklon található, ennek köszönhetően arrafelé az éjszakai párásság, köd megszűnését többnyire napos idő követi. A szárazföld más részein ugyanakkor ciklonok és frontjaik teszik változékonnyá az időjárást. Többfelé fordul elő eső, a kontinens északi, északkeleti tájain havazás. A hőmérséklet csúcsértéke a Kelet-európai-síkságon 0, -8 fok között változik.

Még ennél is hidegebb van Lappföldön, ahol nem egy helyen a legenyhébb órákban sem mérnek -10 foknál magasabb hőmérsékletet. Nyugat, délnyugat felé haladva egyre magasabban alakulnak a maximumok: a legmelegebb Spanyolország és Olaszország déli részén van, ott a kora délutáni órákra 18, 19 fokig is felmelegszik a levegő. A Kárpát-medence időjárását egyre inkább a délnyugat-európai anticiklon határozza meg, ezért csendesebbre fordul az idő, ezzel együtt azonban erősödik a ködhajlam.

Magyarország

Éjszaka az északkeleti megyékben folytatódik a nagyrészt erősen felhős, párás idő, másutt a többnyire derült vagy gyengén felhős ég alatt többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti tájakon köd is képződik. Hétfőn napközben a köd ritkul, illetve nagyrészt feloszlik, de lesznek tartós ködfoltok is. Legfeljebb a ködös helyeken fordulhat elő szitálás, ónos szitálás. Az északnyugati szél tovább mérséklődik, reggelre mindenütt jelentősen legyengül, napközben már mérsékelt marad a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 5, 10 fok között valószínű, a tartósan ködös helyeken azonban csak kevéssel lesz 0 fok felett.

Vigyázzanak egymásra és magukra!
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét