Hétfő reggel 7 órakor újra indul az ellenzéki előválasztás – tarolt a hekkerek “kamionja”

A Civil Választási Bizottság elnöke az ATV-nek  elmondta, hogy az előválasztás informatikai rendszere működőképes, kapacitásbővítés is történt. A cél az, hogy hétfő reggel 7 órakor folytatni lehessen az ellenzéki előválasztást. 

A hecker kamion lesöpört mindenkit a sztádáról

Magyar György a műsorban azt mondta: a törekvés nem változott, a legfotnosabb cél, hogy hétfő reggel 7-kor folytatódjon az előválasztás. Az informatikusok és szakértők azon vannak, hogy ezt a támadást elhárítsák, és hogy ez ne forduljon elő még egyszer, közben pedig az okokat is feltárják – tette hozzá.

A bizottság elnöke egy példával magyarázta el, pontosan mi történhetett.

A rendszert egy tíz sávos autópályához hasonlította, amit az informatikusok megépítettek, ebből 3 “sávot” foglaltak el a szavazók. De egyszer csak megjelent ezer kamion, és elfoglalták az egész pályát – ez volt a támadás.

Kinek állhatott érdekében

Mindig meg kell különböztetni a politikai nyilatkozatokat az informatikai nyilatkozatoktól és szakmai megalapozottaságtól – felelte Magyar György arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az elelnzéki pártok a kormányt sejtik a támadás mögött. Szerinte ki kell deríteni, hogy ez a támadás kinek állhatott érdekében. Ennyi idő alatt nem lehet megalapozottan kijelenteni, hogy honnan érkezett a támadás – hangsúlyozta.

Ha valóban történt szabotázs, az kontraproduktív volt, ugyanis nem megbontotta, hanem összerántotta a közösséget, sokan keresik meg őt is, hogy segíteni akarnak, sokan jelentkeznek aktivistának is – sorolta az ügyvéd.

Semmit nem loptak el

Hangsúlyozta, hogy adatvesztés nem történt, nem loptak adatokat, úgy tűnik, a támadók nem erre voltak kíváncsiak, hanem a túlterhelást akarták elérni. Ha hétfőn folytatódik az előválasztás, akkor azt nem kell nulláról kezdeni, aki már leadta a szavazatot, az megmarad.

Kijelentette: pótolni fogják a kieső két napot, amíg állt az előválasztási rendszer. Erről folyik az egyeztetés, hogy hétvégén vagy hétköznap pótolják – tette hozzá.

Az ellenzéki pártok, tehát a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd előválasztáson választja ki az ország 106 választókerületében, hogy ki legyen a Fidesz kihívója. Azt a személyt keresik helyben és országosan, akinek a legnagyobb esélye van legyőzni a Fideszt és Orbán Viktort.

Forrás 

Előzmény

előválasztás

 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük