Hétfőtől metrón, buszon FFP2-es maszk kell! – szigorított Ausztria, a kommentelők nem hagyták szó nélkül…..

Kétméteres védőtávolság, kötelező FFP2-maszkviselés és heti szintű tesztelés számos szakma képviselői számára. Január 25-től szigorúbb járványellenes szabályok határozzák meg a mindennapokat Orbán tesztlaborjában országszerte – írta az orf.at.

Ausztriában sebészi maszk helyett FFP2-es kell a villamoson, buszon, metrón…

Január 25-től egy helyett immár kétméteres védőtávolságot kell tartani közterületeken és munkahelyeken azoktól, akikkel nem élünk közös háztartásban. Szintén hétfőtől a tömegközlekedési eszközökön, a telekocsikban, az üzletekben, piacokon, hivatalokban, rendelőkben valamint az ételrendelés helyszíni átvételekor az éttermekben és a szálláshelyek közös helyiségeiben kötelező a legalább FFP2-es szintű légzőmaszk használata

– írja az osztrák portál.

Az légzőmaszk viselése nem kötelező

  • a 14 év alattiaknak,
  • a várandős nőknek,
  • és azoknak, akik egészségügyi okokból nem viselhetik.

A szelepes maszkok nem engedélyezettek, a szabálysértőkre pedig 25 eurós helyszíni bírság szabható ki. A maszkokhoz az üzletekben önköltségi áron lehet hozzájutni, de az első napokban több országos üzletlánc is ingyenesen osztja majd vásárlóinak.

Osztrák internetes portálokon heves bírálatokat kapott a kormány, amiért újabb plusz kiadást zúdít az emberek nyakába

Az FFP2-es maszk ára kínálattól függően Ausztriában 50 és 99 cent között mozog, vagyis forintban számolva 180 és 360. Ez azonban a textilmaszkokkal ellentétben nem mosható, így a lakosságnak többe kerül – írta az autoszektor.hu a cikket kommentelőkre hivatkozva.

Kifogásolják azt is, hogy metrón, villamoson képtelenség betartani a 2 métert, s azt is, hogy sok helyen hiánycikk az FFP2-es maszk.

További részletekért kattintson!

pasztellszínekben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük