Hétgólos veszprémi előny a visszavágóra - Városi Kurír

Sorting by

×

Hétgólos veszprémi előny a visszavágóra

Mindent megtettek a hazai drukkerek, és kellett is a szurkolás: a Telekom Veszprém szép játékkal és hét góllal nyert (36–29) az Aalborg ellen a BL-negyeddöntő első mérkőzésén, ami a kinti visszavágón hasonló játékkal elég lehet a négyes döntőbe jutáshoz.

Hirdetés

A hazaiak keretébe hét hónap után, súlyos térdsérülését követően visszatérhetett az északmacedón balszélső, Dejan Manaszkov

A kiváló hangulat garantált volt, ugyanis az ülőhelyekre már egy héttel korábban minden belépő elkelt, ezért a magyar klub állóhelyre szóló jegyeket is árusított.

Az előző idényben BL-ezüstérmes vendégek a hazai hibák többségét kihasználták a meccs elején, így a 11. percig jól tartották magukat, utána viszont a Veszprém – jó védekezésére alapozva – Petar Nenadic irányításával egy 4-0-s sorozattal ellépett 11-7-re.

Az Aalborg időt kért, majd háromszor is betalált, ezért Momir Ilics, a házigazdák vezetőedzője is időt kért. Csapata a folytatásban több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszhatott, de csak egy találattal növelte a különbséget. A csoportkörből első helyezettként továbbjutott Aalborg ezután is minden hazai hibát igyekezett gólra váltani, és ezt meglehetősen hatékonyan tette.

Hirdetés

A szünetben egy góllal vezetett a házigazda, a második félidőt viszont remekül kezdte, támadásban és védekezésben is ragyogóan összeállt a játéka, Nenadic és Kentin Mahé vezérletével 24-18-ra ellépett.

A dánok kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át, és – a Veszprém 7-1-es sorozata után – megfékezték ellenfelüket. A 43. perctől felváltva estek a gólok, négy perccel a vége előtt hat volt közte, végül hét találattal nyert a magyar csapat.

A veszprémiek számára a visszavágó előtt – a kecsegtető előny ellenére – óvatosságra adhat okot, hogy a mostani idényben vendégként eddig három győzelem és öt vereség a mérlegük a BL-ben.

A hazaiaknál Gasper Marguc hét, Omar Jahja hat, Andreas Nilsson és a mezőny legjobbjának megválasztott Kentin Mahé öt-öt góllal, Rodrigo Corrales nyolc védéssel zárt. A túloldalon Buster Juul-Lassen hat, Lukas Sandell és Kristian Björnsen öt-öt gólt dobott.

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén két Aalborg-siker mellett harmadszor győzött a Veszprém.

Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője

“Óriási meccset vívtunk, amelyen a szurkolók egy pillanatra sem engedték el a kezünket. Az első félidővel nem vagyok elégedett, főleg védekezésben akadtak hiányosságaink, azonban a második etapra már nem lehet panaszom. Ám mindenkit óva intek az elbizakodottságtól, még csak a párharc első felén vagyunk túl. A csata Aalborgban folytatódik, ahol a legjobbunkat kell nyújtani, ha tovább akarunk jutni.”

Rasmus Lauge Schmidt

“Köszönjük a jó mérkőzést az Aalborgnak. Rendkívül elégedett vagyok a második félidőben mutatott játékunkkal. Az első félidőben nem volt kemény a védekezésünk, de ez a második félidőre feljavult. Ez csak az első felvonás volt, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Aalborgban, mert mindent meg fog tenni az ellenfél, hogy megnehezítse a dolgunkat.”

Stefan Madsen, az Aalborg vezetőedzője

“Az első felvonásban még elbírtuk azt a nyomást, amit a drukkerek és a Veszprém tett ránk. A térfélcsere után viszont egyáltalán nem úgy kézilabdáztunk, ahogy azt elterveztük, főleg a hét a hat elleni játékunk volt elég gyenge. Kemény visszavágót ígérhetek, ahol mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megfordítsuk a párharcot.”

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

Negyeddöntő, első mérkőzés:

Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 36-29 (17-16)
Veszprém, 5200
néző. Vezette: Lah, Sok (szlovénok)
Veszprém:
Corrales – MARGUC 7 (5), JAHJA 6, MAHÉ 5, Blagotinsek, LAUGE 4, STRLEK 4. Csere: SIPOS, NILSSON 5, Maqueda, Nenadics 4, Manaszkov 1, LIGETVÁRI.
Aalborg:
Galde – BJÖRNSEN 5, SANDELL 5, Nielsen 1, Möllgard 1, Pálmarsson 2, Barthold 1. Csere: Aggefors (kapus), CLAAR 4, Jakobsen 2, JUUL-LASSEN 6 (2), Laesö 1, Antonsen 1.

Forrás: NSO / MTI

Szegeden is nyert a Telekom Veszprém

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.