Heti betevő: Babka féle paprikás krumpli kovászos uborkával

A Heti betevő csapata évek óta minden hétvégén nem egyszerűen ételt oszt, hanem közösségi összefogással egy komplett menüvel látja vendégül a rászorulókat.

A Heti betevő már régen több, mint egyszeri ételosztás

Ők a vendégeikre szabva főznek, de a minőségből sosem engednek. Nem csupán egy egytálételt dobnak össze, hanem összehangolják a főételt, az itallal, a savanyúval és a desszerttel. Ráadásul hétről-hétre neves konyhák ismert séfjei főznek.

Névtelenül a névtelen fogyasztóknak…

Heti betevő: “Mindig nehéz kitalálnunk, hogy minek örülnének a vendégeink, mi az amit könnyen el tudunk készíteni többszáz emberre, laktató, finom, magyaros (ez a kedvenc) és még a budgetbe is belefér.”

A Babka Budapest a héten paprikáskrumplit készített, ami teljesített minden kívánalmat, és persze olyan sűrű volt, hogy ahogyan szokás mondani, megállt benne a kanál.

Berényi András séf receptje, amelynek titka a sokféle húsban rejlik!

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, tv paprikát és alaposan megdinszteljük. hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belekeverjük a krumplit, paradicsomot. Átforgatjuk, felöntjük vízzel. Sózzuk, minden fűszert hozzádunk. Közepes lángon forraljuk, ha félig megfőtt, hozzáadjuk a csipetke tésztát, lefedve lassan készre pároljuk, néha megkeverjük. Az utolsó 10 percre hozzáadjuk a füstölt árukat. Ha szükséges vízzel hígítjuk, sózzuk borsozzuk, izles szerint.

Ha pedig kedvetek szottyan elkészíteni mondjuk egy bográcsbulira, ajánljuk, hogy szerezzétek be mellé a Kiútprogram korábban már bemutatott isteni kovászos uborkáját a Babka Deliben, mi is ezt kínáltuk mellé!

Az uborkát hátrányos helyzetű gazdák termelik, akik a programnak köszönhetően biztos megélhetéshez és tisztes munkához jutnak. Minden üveg megvásárlásával őket támogatjátok!

HOZZÁVALÓK

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

• 1,5 kg krumpli, pucolva, nagy kockára vágva
• 40 dkg vegyes füstölt áru: kolbász, krinolin, virsli, debreceni, karikázva
• 10 dkg szalonna, kockázva
• 3 db vöröshagyma, kockázva
• 2 db paprika, szeletelve
• 2 db paradicsom, hámozva, darabolva
• 3 db babérlevél
• 3 evőkanál pirospaprika
• 1 teáskanál fűszerkömény
• 4 gerezd fokhagyma, zúzva
• 10 dkg száraz csipetke tészta
• 2 liter víz
• só
• bors

Ha pedig étteremként nekünk főznétek, szálltanátok vagy önkénteskednétek jelentkezzetek itt:

onkentesek@hetibetevo.hu

VK – ETETŐ

Kínyó Norbert

hegesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.