Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

Sorting by

×

Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

Az újév első hete máris bebizonyította: taplóügyben aggodalomra semmi ok, a termés idén is bőségesnek ígérkezik. Ezen nincs is mit csodálkozni: 2021 a kínai naptár szerint a Bivaly éve, erre az állatra pedig a kifinomult intelligencia és tapintat kevésbé jellemző.

Hirdetés

1. A nagy hidegben különösen segítségre szoruló hajléktalanok ellen fordítani a közhangulatot, nemcsak taplóság. Gonoszság is!

Úgy látszik, van, amikor a taplógomba mérgez. Ilyen mérgestaplót növesztett ki a kormánymédia egyik hangadója: az Origó. Fogadni mernék, nélkülük Önök sem találnák ki, melyik lobbi az igazán befolyásos és veszélyes Magyarországon. Nem, nem Mészárosék, Szíjjék gazdasági lobbija. nem is a Semjén-féle vadászlobbi, vagy az Orbán szívéhez közel álló futball-lobbi. Esetleg a dohánylobbi, amelyik a trafiktörvényt kijárta? Vagy a legnagyobb földbirtokosok agrárlobbija? Az olajlobbi?

Nem talált. Ami a legnagyobb politikai veszélyt jelenti, az a “hajléktalanlobbi”- nevezi néven az ijesztő háttérhatalmat az Origó.

Ahogy azt is leleplezi, hogy

“Pikó András kerületében épült ki Soros György erőközpontja, azzal a nem titkolt céllal, hogy az amerikai milliárdos által finanszírozott álcivil szervezetek beavatkozzanak a 2022-es hazai országgyűlési választási kampányba”.

Hogy e szervezetek élén a hajléktalanok titokzatos hatalmú lobbija áll, azt azzal bizonyítják, hogy a Józsefvárosban az egyik közösségi központban működik a lakás nélkülieknek ingyenes jogi segítséget nyújtó Utcajogász egyesület, és hogy Pikó kampányát “A város mindenkié” szervezet egyik alapítója: Udvarhelyi Tessa segítette. Nem is beszélve arról, hogy Pikó András maga is aktivista volt a nélkülözőknek meleg ételt osztó “Heti betevő” mozgalomban. Hajléktalanokat emberszámba venni? Ez már kész hazaárulás. Ezt csak tetézte, hogy az önkormányzat kerületi kitüntetést adott a hajléktalanszállást fenntartó Iványi Gábornak.

Világos. A hajléktalanlobbi egy nemzetközi összeesküvés részeként a NER megdöntésére készül.

A kormánynak mindig is gyanús hajléktalanok pénzelik, meg Soros. Legközelebb a hajléktalanokkal kell teleplakátolni az országot, nehogy ők nevessenek a végén. Ha a Józsefvárosban járnak, csak óvatosan! Lehet, hogy aki fagyoskodó otthontalannak látszik, az valójában nagyhatalmú libernyák lobbista. Talán maga Soros György álruhában.
Valahogy ki kellene törölnöm az életrajzomból, hogy én is évekig laktam a 8. kerületben. Azt meg pláne, hogy rendszeres vásárlója vagyok a “Fedél nélkül”-nek. Még a végén kiderül, hogy ezen keresztül én finanszírozom Sorost. Ha már ő sehogysem akar finanszírozni engem. Valahogy elakadt Orbánnál, aki pedig már egész jó kis hajléktalanszálláson húzza meg magát a Várban.

2. Fenti történetből is látszik, hogy a kormánysajtó, ha tapló, ha nem, minden megbecsülést megérdemel pótolhatatlan szolgálataiért

Ezért semmi meglepetés nincs abban, hogy a Magyar Nemzet főszerkesztője 34 millió forint támogatást kapott, (Persze közpénzből – miért, mit gondoltak?) De hogy mire, az engem is elbájolt. Egyrészt az

“Aranyhajú hármasok nemzeti identitást erősítő mítoszrekonstrukciós projekt”-re, másrészt a “Szellemi honvédelem aranykori fényben” c. kötet újrakiadására.

Mindkét cél csupa szépség, szinte facsarni lehet belőlük az esztétikumot. Meg az aranyat. Úgy látszik, az aranyhaj és az aranyfény emlegetése önmagában acélossá (bocsánat: aranyossá) teszi a nemzeti identitást. Eddig azt hittem, hogy az enyém tulajdonképpen rendben van, de valószínűleg tévedtem, mert ez nem volt lehetséges mítoszrekonstrukciós projekt és aranykori fényt árasztó szellemi honvédelem nélkül. De majd most!

Különösen megnyugtató, hogy az aranyhajú hármasokról zenés színházi előadás készül, amelynek videóklipjét Lezsák Sándor vejének cége készíti.

Aki hajlamos a magyar politikatörténetben kiemelkedő szerepet betöltő vők élettörténetében elmélyedni, annak felhívnám a figyelmét arra, hogy Lezsák veje volt az egyik szervezője a Kitörés napi emléktúrának is. Ebből is látszik, hogy alkalmas lesz az aranyhajú izék rekonstrukciójára is, hiszen otthon van a nemzeti tragédiák között. Márpedig a Magyar Nemzet főszerkesztője szerint “az első nemzeti sorstragédiánk” éppen “az ősi magyar csillagvallási örökség elvesztése” volt, ezt az örökséget őrzik a fényt visszaszerző aranyhajúak a mesékben.
Azóta szép teljesítményt produkáltunk a nemzeti tragédiák halmozása terén, most pl. itt van nekünk Brüsszel, meg a hasonlók. És még Trump is megbukott. Persze nem aggódom, mert most is van nekünk hősünk, aki elhozza az új aranykort.

Szinte látom is a színpadon az Orbán-Kövér-Szíjjártó triót mint aranyhajú hármast, szemkápráztató szőke parókában. Kövér bajszával lesz majd egy kis probléma, de valahogy majd csak megoldják. 34 millióból?!

3. A capitóliumi dráma hazai kommentálása körül egy egész taplótelep nőtt ki.

A szerényebb méretű taplóságok még csak bagatellizálni akarták az ostromot:.Trump hívei “nem fogadták kitörő örömmel” az eredményt- fogalmazott meglehetősen visszafogottan a kormánypárti elemző az öt halottal járó tragédiáról. A nagyobb taplók ennél is gátlástalanabbak voltak: az egész borzalmat a baloldal nyakába varrták. Abba bele se menjünk, hogyan sikerült arra következtetésre jutniuk, hogy itthon a baloldal napi szokása az erőszakoskodás, de az legalább ennyire érdekes, hogy a taplóirodalom legjobbjai szerint Washingtonban is baloldali provokációra került sor, szegény Trump csak áldozat. A Magyar Hírlap egyenesen a Reichstag felgyújtásához hasonlítja a Capitolium álságos megtámadását, amely kizárólag Trump és híveinek lejáratását, a velük való leszámolást szolgálja. Rákay Philip, Földi László és más hasonló, a kormány szándékaitól természetesen teljesen függetlne szellemek már teljes meggyőződéssel állítják: fizetett provokátorok akarták rossz hírbe keverni Trumpot.

Számomra minden szavuk szentírás. Nyilván egy hasbeszélő mondta az elnök helyett a nagygyűlésén, hogy vonuljanak a Capitoliumhoz, megakadályozni az eredmény kihirdetését. Ugyanez a hasbeszélő hergelte így őket:

“Ha nem harcoltok elég keményen, nem lesz többet országotok!” (ld. magyar változatban: “A haza nem lehet ellenzékben!”)

És képzeljék, még azt is hozzátette, a megszólalásig utánozva Trump hangját: “Én is ott leszek veletek!” Abból is látszik, hogy ezt semmiképpen sem maga Trump mondhatta, hogy ő ehelyett visszavonult a golyóálló üveggel ellátott pulpitusról a még biztonságosabb Fehér Házba.

(Valahonnan felrémlik nekem egy 2006-os emlék egy bizonyos pártvezetőről, aki egy golyóálló autóban elhajtott az Astóriától, miközben tüntető híveit figyelmeztetés nélkül hagyta.)

De ha már lelepleztük a Trump nevében szónokló baloldali hasbeszélőt, álljunk elő a provokáció döntő bizonyítékával. Ez maga az ostrom egyik fő alakja: a szarvat viselő Jake Angeli, egy szélsőséges jobboldali szervezet sámánja, aki szerint Obama, Soros, Clintonék, sőt Tom Hanks is egy sátánista, pedofil és kannibál hálózat tagjai.

Azért ilyet még Habony sem tud! Legalábbis egyelőre.

Bár nálunk a pedofilokat később sem ajánlatos emlegetni. Na de a kannibál Karácsony vagy Gyurcsány, az még jól jöhet!

Jobb is, ha bevallom: ez a sámán egy komcsi. Sámán elvtárs. Én voltam a pártban az egyik ajánlója. A másikat nem mondom meg, mert ma már fideszes. Van belőlük hasonló életúttal néhány.

egyetemek

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.