Sorting by

×

Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

A héten nagy volt a taplóbőség. A taplóknak a jelek szerint nem árt a hideg, sőt, a Wikipédia szerint a taplógombák között létezik ú.n. derestapló is, amely a téli fagyot használja ki. Ahogy a politika taplói a karantént, amikor nincs mód tömeges tiltakozásra. (Bár ahogy a nyári közéleti szezonra emlékszem, a meleg sem árt a taplóknak.)

A legnagyobb derestapló most a Klubrádión nőtt, márpedig a taplógombának az a tulajdonsága, hogy elkorhasztja a fatörzset, amelyen berendezkedik. A Klubrádión terpeszkedő derestaplók különösen undokul burjánzanak: elfoglalták a rádió frekvenciáját is. Ebből is látszik, milyen kártékonyak a taplók.

1. Természetesen a hatalom összes megszólaló képviselője kifejtette, hogy a kormánynak aztán nincs semmi, de semmi köze a Klubrádió elhallgattatásához

Hogy is lenne? Nem volt a Népszabadsághoz, a CEU-hoz, az Indexhez, a Színművészeti Egyetemhez sem, ezt annak idején mindig részletesen kifejtették, miért pont a Klubrádióhoz volna! Ezen kívül, mint korábban a miniszterelnök nyilatkozta, nincs közük üzleti ügyekhez sem, nem foglalkoznak ilyesmivel. Valamint nőkkel, illetve nőügyekkel sem, pedig az állampolgárok több, mint fele nő. Az egészségüggyel illetve a járvánnyal se nagyon, hiszen a Parlamentben Orbán azt is elmondta: nem ő a vírus, ne neki tegyenek szemrehányást az állapotokért. Arról is fel szoktak világosítani, hogy a kormánynak nincs köze a munkahelyi konfliktusokhoz, akkor sem, ha az állam szerződött stratégiai partnerei, zsíros támogatásokkal kistafírozott multi vagy hazai cégek piszkoskodnak a munkavállalókkal és szakszervezeteikkel, szegik meg a Munkatörvénykönyvet.

Számoljunk. Ha nem foglalkoznak a nőkkel, a munkavállalókkal, az üzleti ügyekkel, az egészségüggyel, a kultúrával, a médiával, most már a bizalmasaik alapítványi kezébe adott egyetemekkel sem, akkor kivel? Jelentkezzen az a nem munkavállaló, természetesen csak férfi, akit nem érint sem az egészségügy, se a kultúra, se az oktatás, nincs üzleti tevékenysége, nem néz tévét, nem hallgat rádiót és nem olvas újságot!
Na, ő az, akivel törődik a kormány.

Csak nem tudom, azért az egyért, kettőért, (ha egyáltalán), érdemes-e a kormányban és körülötte lévő egész siserahadat eltartanunk. Pláne, ha taplók is vannak köztük.

2. A Klubrádió elleni taplótámadás nem most kezdődött

Emlékeznek még, amikor évekkel ezelőtt azzal az ürüggyel utasították el a frekvenciapályázatukat, hogy a papírok üres hátoldala nincs beszámozva, és nincs ott is cégszerű aláírás? Miközben ember nincs, aki egy többoldalas írásban az üres hátoldalakat is beszámozná, szerintem a Médiatanács sem teszi.

Azon gondolkodom, hogy ha csak a hátoldalak számozásával lehet bármilyen iratot hivatalossá tenni, nem ugyanez-e a helyzet az emberekkel.

Ez esetben ahhoz, hogy a kormány tagjait valóban hivatalos személynek fogadhassuk el, kellene valami jelzés az ő hátukra is. Különben mitől lennének érvényesek? Vagyis sürgősen be kellene számozni, és “NER” feliratú cégjelzéssel ellátni az ő hátukat is. Persze ellenőrizni csak akkor tudjuk, ha majd a hátukat látjuk. Ha végre távoznak. Akkor meg már minek?

3. A Klubrádió most az internetre költözik

Oda egyelőre nem nyúlhatnak utána a taplók. Bár ki tudja? Földi László, a feltétlen kormányhűségéről ismert egykori biztonsági ember azt javasolta:

le kellene kapcsolni az egész internetet, mert ott egy szűk csoport ártalmas eszméket terjeszt, támadja azt, amit a NER normálisnak tekint.

Szerencsére a közvetlen veszély még nem fenyeget, hiszen az esedékes nemzeti konzultációt most online formában tervezik. Addig tehát mindenképpen kell internet. De az már gyanús, hogy Orbán inkább kihagyja az idei évértékelőt, mint hogy az övéihez interneten szóljon. Szerinte is baj van vele? Persze lehet, attól tart: a derék Földi majd igazolva látja, micsoda ártalmas gondolatok terjeszthetők a neten!

4. A Klubrádiót ért főtaplóság mellett csak melléktaplóságnak látszott,

ami Rogán új asszonya családjának birtokvásárlásáról felmerült. Aztán kiderült, a milliárdos üzlet egyelőre kútbaesett, mert a megyei kormányhivatal a végén letiltotta a már kész szerződés bejegyzését. Gyanítom, túl nagy volt a botrány, valakik fentről az utolsó pillanatban közbeléptek. De a facebookon addigra a miniszterelnök vagyonnyilatkozata nyomán már villámsebességgel terjedt egy bejegyzés:

“Orbán Viktor annyira szegény, hogy rajta már csak az segítene, ha Rogán Antal feleségül venné.”

Ahogy vezetőink vagyonnyilakozatát nézem, itt nemtől függetlenül többeknek kellene frigyre lépnie Rogánnal. Megélhetési házasságok volnának, az igaz, de még mindig jobb, mintha a kormánypártok vezérkara tovább nyomorog. Ahányan vannak, muszáj volna bevezetni a többnejűséget.

Nem nagy ügy, nálunk egy Alaptörvénymódosításnak nem kell nagy feneket keríteni. Semjén éjszaka benyújtja, és seperc alatt megvan.

Varga

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.