Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

A múlt hét bizonyította, hogy a taplóság nem ismer határokat. Ezt ne átvitt értelemben tessék érteni, hanem nagyon is konkrétan. Mert arról van szó, hogy már nemcsak a határainkon belül taplóskodunk. Számos tahó üzenet direkt külföldre szól, ezt hívjuk kültaplónak, a már ismert belföldi célú taplók mellett. Üt a bunkóság ott is. Ó, te bunkócska, te drága… Drágának tényleg drága. Sokba van nekünk.

1. Volt idő, hogy a kormánynak szerencsésen bejöttek a várakozásai a világpolitikában

Egy ideje azonban mellényúl. Mérgében pedig tovább taplósodik. Így volt ez, amikor sikerült mindent Trump győzelmére föltennie, és tapló módon jóelőre halálra sértegette az Egyesült Államok új elnökét.

Miért, csak Horthynak volt szabad hadat üzenni Amerikának?

Hadüzenetre most nem került sor, ami a kormány kivételes tapintatának köszönhető: nem akarták választásra kényszeríteni a NATO tagjait az USA és Magyarország között. Viszont valahogy csak ki kellett fejezniük, hogy az elnökválasztás eredménye nem kedvünkre való! Ezért a teljes kormánysajtó máig a “választási csalás” nótáját fújja, és könnyeket hullat szegény Trumpért, akit a gaz baloldal csőbe húzott, beleprovokált a Capitólium megtámadásába. Pedig galamblelke van, finom, érzékeny lélek, még a hangját sem emeli föl soha.

De ez nem volt elég….

Körkörös diplomáciai taplótámadás bontakozott ki, minden égtáj felé. Az amerikai tanulságokat elfeledve, belecsaptak a lecsóba, és ítélkeztek a CDU elnökjelöltjei fölött is. Ha lúd, legyen kövér. A kormánysajtó vezérhajója, a Magyar Nemzet cikket közölt arról, hogy az egyik esélyes: a középutas, mérsékelt Armin Laschet nem más, mint

“a balliberális zöldek felé kacsintgató és Merkel pórázán lihegő migránsbarát”.

Mondanom sem kell: richtig ez a kacsintgatós lihegő győzött. Még az is lehet, hogy később ő lesz Németország kancellárja. És milyen remek, hogy nemcsak őt, hanem a jelenlegi kancellárt is sikerült taplóságunkról végleg meggyőzni, hiszen Laschet volt Merkel támogatottja a versenyben.

Nagy öröm, hogy a Fradi továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportkörében. Most, hogy ilyen jól sikerültek a taplószéria eddigi akciói, csak egyet szeretnék kérni: az istenért, a kormány közeléből senki ne kezdjen látványosan drukkolni a Fradinak! Akkor tuti a vereség, és kezdhetjük körbesértegetni az összes többi versenyző csapatot.

2. Egyébként kormányunk közismerten elkötelezett a testedzés iránt

Ez abból is látszik, hogy Kásler miniszter a Nemzeti Kulturális Alapból legutóbb 12 milliót adott egy bizonyos Magyar Etnofitnesz programra.

Melynek nevét “ethnofitness”-nek írták, csak, hogy színmagyar jellegét kidomborítsák. Mint kiderült, a nyertes egy erősen fantomgyanús egyesület, de hogy megbízható, az tuti. Az alelnöke t.i. egy volt fideszes alpolgármester, elnöke pedig az ő felesége. Kell ennél több?
Természetesen kell. Pl. egy pályázatféle arról, mi az ördögre kérik a milliókat. Valami igazán, szép, nemzeti cél.
Nos, ez is meglett. A 12 millióból majd kidolgozzák a “magyar ethnofitness” edzésformát. Nem tűnik túl bonyolultnak: ha jól értem, abból áll, hogy a fitnesztorna közben magyar népzene szól.

Szívesen betársulnék a kidolgozásba. Én már 12.000-ért szállítok pár CD-ét, tele magyar népzenével. Erre lehet járni a csárdásfitnesst, haladóknak verbunkosfitnesst, üvegestáncfitnesst. A maradékon risztelünk. Jó, nem felezünk, elvégre az elnök-alelnök pár kéttagú, nekik tehát kétharmad jár. Az úgyis jól áll a Fidesznek.

Viszont volnának további ötleteim….

Ha az “ethno” a közpénzből kistafírozott álnépi-álnemzeti buzgalmat jelenti, akkor nem állhatunk meg egyetlen ethnofitnessnél. Merjünk nagyot álmodni! Kásler úr adhatna némi támogatást ethnofodrászatra, ethnotrafikra, ethnoműkömösnek, ethnokulcsmásolónak, ethnocipésznek is. Még kitalálom, náluk miből áll az ethno, de már a kidolgozásra kell a pénz, az ethnofitnessesek is arra kapták.

Jut eszembe, lehetnének ethnotolvajok is. Bár lehet, hogy már vannak is: ők azok, akik a magát nemzetinek kikáltó kormány bizalmából lopnak. Nem csoda, hogy büntetlenül tehetik. Hiszen az ethnofőügyész is muszáj elkötelezettnek lennie a nemzeti kultúra ápolása iránt.
Még az is lehet, hogy mind járnak majd a Magyar Ethnofitnessre is. Akkor persze bővíteni kell a programot. Talán máris pályázni kellene pár millióra. Ethnokáslernél.

3. Azért a hét legnagyobb taplósága vitathatatlanul az volt, amikor a Fidesz apraja-nagyja, sajtójukkal karöltve, az ellenzéket gyilkosozta le, kiáltotta ki oltásellenenek

Pusztán azért, mert jobban szeretnének mindenkinek az európai ellenőrzési fázisokon átment vakcinát adatni, és nem bánnák a jobb szervezést, az őszintébb tájékoztatást. A taplóversenyben szoros eredménnyel a 888 nyert, amely a következő izgalmas címmel közölt cikket:

“Víruspárti ellenzék fügefalevél nélkül”.

Mielőtt bárki valami zaftos pornót vizionálna, kiderül, hogy az ellenzék lepucérítása csak nemzetgyilkos, vírusbarát hajlamainak leleplezését jelenti.

“Az ellenzék meztelen. Tagjai ennyire szégyentelenül, pőrén talán még sosem álltak választóik előtt, mint most.”

Hát, ellenzéki választónak sem könnyű lenni. T.i. nem elég, hogy hat párt pucérkodik kéretlenül az ember előtt, még randa lila foltjaik is vannak:

“Testükön az összegyurcsányozás jól látható lilás szégyenfoltjai”.

Azért úgy tűnik, a szerző nem csukta be szemérmesen a szemét, inkább jó alaposan megnézte magának a fügefanélkül maradtakat.
Hát mit tegyen, ha az ereszen szintén fügefalevél nélkül csúszkáló Szájerről még egy rendes fotó sem készült!

sikersorozat

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük