Városi Kurír

A napi fontos…

BanánköztársaságKiemelt hírek

Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

lendvai-heti-taplo
Hirdetés

Nincs nagyobb tapló a karácsonyi tolvajnál. Annál, aki ajándékozás helyett ilyenkor elrabol tőled valamit. A kormány most éppen ezt tette. Hiába, akinek egész éven át a szokásává vált valami, az karácsonykor sem tudja abbahagyni. Most pl. elvonta az önkormányzatoktól egyik alapvető bevételük, az iparűzési adó felét. Veszélyben a lakosoknak járó közszolgáltatás, közlekedés, szociális segítség, világítás. Jobb, ha megőrizzük a karácsonyi gyertyákat.

Hirdetés
Hirdetés

1. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok, a “szabad városok”

tiltakozásul december 23-án este kikapcsolják a díszkivilágítást. Hogy miért csak az ellenzékiek? A kormánypártiaknak nincs szükségük erre. Amennyiben hűséges alattvalóként a miniszterelnök vejével üzleteltek, és az “Elios”-szal kötöttek szerződést, ott többnyire úgyis homály van.

2. A kormány azzal nyugtat,

hogy ha valahol nagy bajt okoz a kiesés, majd “egyedi elbírálás” alapján oidanyomnak egy kis pénzt. A rosszmájú ellenzék persze azt állítja, hogy ez csak a kormánypártiaknak jut majd, ha jól viselkednek. Az ilyen teljesen alaptalan, rosszindulatú feltételezéseknek gátat lehetne vetni, ha felállítanának egy objektív, átlátható pontrendszert, amelynek alapján döntenek: ki érdemes a segítségre.
Csak a példa kedvéért:

 • Az önkormányzat betiltotta az intézményeiben a “Meseország mindenkié” c. mesekönyvet – 10 pont.
 • A közterületeken üldözik a hajléktalanokat – 15 pont.
 • Nem zaklatták az Operatív Törzset a településük fertőzöttségi adatai után érdeklődve – 10 pont.
 • Meg sem próbáltak segíteni a karanténben lévőkön, kórházból hazabocsátottakon, ezért a róluk szóló információkért sem nyaggatták az illetékeseket – 10 pont.
 • Nem tűzik ki sehová az uniós zászlót – 20 pont.
 • Horthy-szobrot állítottak, ill. róla utcát neveztek el – 17 pont. (Tisza István esetén ugyanez 14 pont).
 • Ünnepségeiken csakis Wass Albert versek hangoznak el – 12 pont.
 • Az önkormányzati alkalmazottak közül a nők kevesebbet keresnek, viszont minden reggel Novák Katalin idevágó videóintelmeinek megtekintésével kezdhetik a napot – 10 pont.
 • Vak komondorok üzemszerű tenyésztése esetén újabb 10 pont ítélhető meg.. A településen garantáltan szegregált oktatás folyik, de egyetlen roma család sem mer emiatt feljelentést tenni – 20 pont.
 • Minden iskolai osztály évente látogatást tesz a Terror Házában – osztályonként 5 pont.
 • A Nemzeti Konzultáció kérdőíveit a lakosok min. kétharmada helyes válasszal visszaküldte (közmunkásoknál a kívánatos arány 95%) – 18 pont. (A kérdőívhez kézírásos üzenetként csatolt Soros-káromlások és átkok után darabonként 2-2 jutalompont adható.)
 • Valamennyi megmaradt önkormányzati vagyonelem és bevétel (ha van ilyen) önkéntes felajánlása a kormánynak, nyilatkozva az önkormányzatiság káros és felesleges voltáról – 40 pont.

Amennyiben a 2019-es választásokon ellenzéki polgármester került a város élére, az összesített pontszámból 100 pont levonandó.

3. Kásler miniszter egy interjújában magabiztosan kijelentette:

100 év múlva majd úgy fogalmaznak a mostani időszakról, hogy ekkor

“a magyar egészségügy előtt új jövő, új perspektíva nyilt ki”.

Viccnek elég tapló lenne, de ő komolyan mondta. Bár ha meggondolom, egy esetben még igaza is lehet. Ha az egészségügy mellett az oktatásnak is sokáig ő marad az irányítója, fokozatosan mindenki elhülyül. Ha a dolog öröklődik, 100 év múlva bármilyen hajmeresztő blődlit elhisznek.

karácsonyvarázs

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here