Kerítésen innenGyorshírKiemelt hírek

Heti lapszemle – Sötét elnyomás, ez a rabszolgák országa!

lapzsemle
Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Százezrével itt vannak köztünk. Próbálnak ők is túlélni. Mikor e sorokat olvassa, e pillanatban is recepciókon, portásfülkékben, bodegákban szolgálnak. A rabszolgatörvény elleni tiltakozások során azonban eddig nem esett szó róluk. Pedig csak közös kiállásunkban reménykedhetnek. A Heti Lapszemle-sorozat folytatódik. 

Hosszú évek óta így van, és ezt mindenki tudja

A rabszolgatörvény elleni országos tiltakozásokról hallva egy biztonsági őr felesége felkapta a telefont, és elképesztő részleteket árult el férje és rengeteg sorstársa megalázott helyzetéről a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Ezeknek az embereknek a “munkaszerződésükben” benne van a fizetett szabadság, és a bérelszámolásukba be is írják, hogy állítólag kivették a szabadságukat, de soha egyetlen napra sem engedik el őket. Ha valami családi vagy egyéb dolguk van, cseréljenek munkatársukkal. Pihenésnek ezt nem lehet nevezni, hiszen ugyanannyit le kell dolgozni. Állandó, végtelenített stressz.

Nem érdemes más biztonsági vagy emberkölcsönző céghez sem átmenni, mert minden biztonsági cégnél ezt csinálják. Legfeljebb az órabérekben van valami különbség.

Az idézett beszélgetésben elhangzott, hogy ez a szektor sok szálon kötődik Pintér Sándor belügyminiszter céghálójához, és nyilván ez is sok mindenre lehet magyarázta. Az is megpecsételi a biztonsági őrök sorsát, hogy nincs hosszú távú foglalkoztatás. Három havonta “kiléptetik” őket az adott cégtől, és papíron másik cégnél dolgoznak tovább.

Tökéletes kiszolgáltatottság

A NAV is tudja ezt, tette hozzá a betelefonáló hölgy, hiszen a férje is rendszeresen megkapja az adatszolgáltatási papírokat, amelyeket az alkalmazottak csak segítséggel tudnak kitölteni… Hiszen általában azt sem tudják, éppen miféle cégnél alkalmazzák őket pár hónapra.

Egyszóval, a sok ezer biztonsági embernek is szólt a kiáltás, ami legutóbb péntek este Újpest főterén hangzott fel:. Nem leszünk rabszolgák!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Lapozzon, ha kérhetem ……

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

About Author

Szólj hozzá!